Fatalna Srpkinja, skandal majstor koja se udala za najpoželjnijeg neženju Evrope

lolica ejtken
Ilustracija; Foto: BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Veliki skandal se vezuje za njeno ime.

Osamdesetih godina prošlog veka u aristokratskim krugovima Londona svako je dobro znao ime Lolice Ejtken. Ona je tamo otišla na koledž da bi, pošto je navodno preotela dečka ćerki Margaret Tačer, udajom za lorda Džonatana Ejtkena, stigla do političkih krugova i britanskog džet-seta. A lord Ejtken je, kažu, bio toliko lep da su mu nudili da igra Džejmsa Bonda. Glamurozna Lolica se dobro uklopila u ulogu žene političara, organizovala je raskošne večere, igrala tenis, navodno prešla u budizam, ali sav glamur nije bio dovoljan za sreću. U srećnom braku je bila dok 1995. Džonatan nije bio prinuđen da podnese ostavku na mesto ministra odbrane, piše Nedeljnik.

Priča Lolice Ejtkin (71), rođene u Beogradu kao Olivera Azucki, od početka je neobična. Kako je pisao Guardian, Lolica se u petoj godini preselila u Švajcarsku, a kada je napunila 20, nasledila je očev unosan biznis.

„Zarađivala sam mnogo novca do svoje 23. Bila sam uspešna i veoma ambiciozna“, izjavila je.

Godine 1977. Lolica je upoznala Džonatana Ejtkena u ekskluzivnom noćnom klubu Anabel u Londonu. Na podijumu za ples šapnula mu je na uvo – volela bih da znaš da si ti čovek za koga ću se udati.

To ne bi bilo posebno intrigantno da Ejtken u to vreme nije izlazio sa Kerol Tačer, ćerkom britanske „čelične ledi“ Margaret Tačer.

Upravo tad počinje njen turbulentan život vredan scenarija holivudskog filma, koji je privukao pažnju i Mire Adanje Polak, pa je sa Lolicom Ejtken pre desetak godina napravila dokumentarnu emisiju.

„Preotela“ dečka ćerki Margaret Tačer

Kako priča u tom momentu 57-godišnja Lolica, mladi lord Džonatan Ejtken bio je 80-ih najpoželjniji neženja u Evropi, zvali su ga Kazanova i njegova majka imala je plan da ga oženi ćerkom Margaret Tačer. Ona govori da je bio toliko lep da su ga zvali da glumi Džejmsa Bonda, a koliko je njegova porodica bila uticajna i moćna u Engleskoj, govori i to što je njegov deda bio Čerčilov najbolji prijatelj, a otac član Parlamenta. Zato i ne čudi da ljubavna veza sa Lolicom nije odmah naišla na odobravanje njegove aristokratske porodice, pa je ova fatalna Beograđanka rešila da se suprotstavi budućoj svekrvi, piše City Magazine.

„Nije imala šanse! Ja sam jednog dana, pošto sam shvatila da je u totalnom šoku i da će biti problema, otišla kod nje i zazvonila na vrata nenajavljena, što je u Engleskoj tada bilo nezamislivo. Batler mi je otvorio vrata sav iznenađen i primio me kod Ledi Ejtken. Poslužila me je čajem i odmah sam joj rekla – slušajte, ja sam došla s vama da razgovaram. Ja totalno razumem da ne spadam u vaš plan, a razumem i da ste majka jedinca koga obožavate i bilo koja žena da dođe, da će to biti šok za vas. Došla sam da se dogovorimo, hoćete li biti ljubazni prema meni ili ćete mi praviti probleme iza leđa. Jer ću u tom slučaju i ja vama napraviti probleme“, odbrusila je Lolica tog dana Ledi Ejtken, koja je uveliko planirala da svog sina Džonatana oženi s Kerol Tačer.

Nakon Lolicine furiozne scene Ledi Ejtken bila je u šoku, ali ipak je rekla da je prihvata u familiju i taj dogovr je poštovala sve dok je Lolica bila u njihovoj kući. Ali čim je otišla, počela je da govori o njoj sve najgore.

Džonatan i Lolica su se venčali 1979. godine u Vestminsterskoj opatiji, nakon čega je ona ubrzo ostala u drugom stanju. Posle vrlo teške trudnoće prevremeno je rodila bliznakinje Aleksandru i Viktoriju. Nakon toga Lolica je, kako piše Guardian, pala u depresiju. Daily Mirror je otkrio da je Ejtken ubrzo nakon rođenja bliznakinja imao aferu sa Polom Strudvik, prostitutkom. Lolica je uprkos svemu ostala uz njega.

Davala je sve od sebe da se uklopi u aristokratske krugove Londona. Išla joj je uloga žene političara. Lolica i Džonatan su svakoga dana bili na svečanim večerama i prestižnim događajima, ali kako je sama rekla, retko su imali priliku da budu nasamo i uživaju u svojoj intimi. Zato su imali poseban ritual.

„Džonatan i ja smo izlazili svake nedelje tri puta u restoran i tako smo održavali naš intiman život jer smo jedino tada imali priliku da razgovaramo. On je puno radio i ja sam imala svoje obaveze, ali smo ta tri puta u nedelji uvek koristili da se ispričamo“, rekla je Lolica.

Ta sreća se raspršila 1995. kada je Džonatan bio prinuđen da podnese ostavku na mesto ministra odbrane.

Jedna laž je srušila bračnu idilu

Lolicin naizgled bajkovit život promenio je jedan neistinit iskaz na sudu i skandal koji je potresao englesku javnost. U centru je bila Lolica. Njen muž je, naime, slagao da je hotelski račun u pariskom hotelu Ric platila ona, koja je tada bila u Švajcarskoj, a ne arapski princ. To je veliku nadu konzervativaca koštalo gubitka mesta u Parlamentu i naravno, svih pozicija u visokom engleskom društvu. U skandal je bila uvučena i jedna od bliznakinja, ćerka Viktorija, tada tinejdžerka, koja je potpisala lažnu izjavu da je u to vreme bila sa majkom u Parizu. Viki je inače tamošnja štampa nazivala starletom iz visokog društva koja voli da se druži sa Pipom Midlton.

Lord Ejtken je 1999. osuđen na 18 meseci zatvora. Proglasio je bankrot, Lolica ga je ostavila i razvela se pošto je u međuvremenu saznala da ima vanbračnu ćerku iz veze sa ženom jednog saudijskog milionera.

Gde su nestali lordovi milioni

Kako se priča, Lolica je u međuvremenu pokrenula uspešan biznis u Monaku. A sve te godine posle razvoda nju su po Švajcarskoj pratili novinari jer su verovali da baš ona krije tajnu – gde su nestali lordovi milioni.

BONUS VIDEO: Nina je jedna od retkih automehaničarki u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram