Šta nije u redu sa ovom slikom Nikol Kidman na U.S. Openu?

Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedna žena, jedna slika. Toliko je dovoljno da se pokrene lavina.

Ako dobro pogledate fotografiju Nikol Kidman na U.S. Openu koja već danima ne silazi s društvenih mreža, videćete ženu, poznatu glumicu koja ima 56 godina, nema bore niti druge znakove starenja na licu. Gleda teniski meč i podmetnula je ruku pod bradu. To je sve. Šta nije u redu sa tom slikom? Pa, sve je u redu. Njoj je dobro, uživa u svom slobodnom vremenu, lepo je vreme i sigurna sam da Nikol ne dotiče mnogo jedan zluradi komentar Ejmi Šumer koji je izazvao skandal niti reakcije mnogih drugih, njoj nepoznatih ljudi, na njene lične izbore.

Ko danas stavlja botoks, a ko ne, ko se zbabio, a ko „glumi devojku“, šta je previše, a šta nije, to su sve lične preferencije. Nikol se sviđa sama sebi inače ne bi ni dospela u situaciju da je glumica komičarka poredi sa vanzemaljcem. Ejmi Šumer je zbog svoje objave optužena za sajber nasilje, a onda je fotografiju Nikol uklonila i uputila izvinjenje u kom se naravno nakačila na nekog drugog – Eštona Kučera i Milu Kunis.

Nikol Kidman
Foto: MPI04 / Capital pictures / Profimedia

Potpuno je okej da nam se nešto sviđa ili ne sviđa, ali je velika razlika da li ono što mislite držite u svojoj glavi ili eventualno podelite sa najboljom drugaricom. Nije okej da držite pridike, ružno komentarišete i koristite uvredljive reči samo jer je bilo koja žena odlučila da duže izgleda mlado. Ili da nosi zeleni puder. Ili šta god joj padne na pamet. Pogledaš, ako ti se ne sviđa – skloniš pogled, ne radiš to i svima bude bolje.

Nije bezveze neko rekao da žena nikad nije po meri mase – ili je prestara ili premlada, ili je previše rigidna ili previše razuzdana, preozbiljna, previše psuje, previše šminke, zašto je tako zapuštena nikad se ne šminka, sve je previše i premalo, nikad po meri. Krajnje je vreme da to prestane i da shvatimo da je Nikol Kidman baš po meri sama sebi kao i moja Dobrila iz piljare koja bez pardona šeta majicu bez brusa.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram