Nikol Kidman se pojavila na Met Gali u haljini staroj 20 godina iz čuvene reklame za Chanel

Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Zvezda večeri.

Još jedna Met Gala održana je u Njujorku. Tradicionalna manifestacija kojom se prikupljaju sredstva za rad Instituta za kostim Metropoliten muzeja ponovo je okupila neka od najvećih imena iz sveta mode i zabave.

Met Gala se poklapa sa tradicionalnim otvaranjem godišnje izložbe Instituta za kostim, koja je ovoga puta posvećena Karlu Lagerfeldu, legendarnom dizajneru koji je preminuo 2019. godine.

Karl Lagerfeld: Linija lepote naziv je izložbe koja se može pogledati u Metropolitenu od 5. maja do 16. jula ove godine. Presek njegove karijere i složenog stvaralačkog procesa predstavljen je kroz 150 kreacija, a skoro svaku od njih pratiće i njegove skice.

Foto: Profimedia

A Nikol Kidman i dalje čuva skice haljine koju je Karl dizajnirao za nju 2004. godine.

Reč je o predivnoj pastelnoj kreaciji u kojoj se glumica pojavila u sada već kultnoj reklami za Chanel N°5 u režiji Baza Lurmana.

Upravo ovu haljinu je Nikol odabrala za nastup na ovogodišnjoj Met Gala i tako pokazala poštovanje prema dizajneru i ovogodišnjem kodeksu oblačenja koji je glasio: Karlu u čast, na najbolji mogući način.

Nikol je opisala svoju ručno rađenu haljinu kao neverovatno udobnu i napomenula da je lagana kao pero.

Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Moja ljubav prema Karlu je u ovom trenutku došla do izražaja. dobro sam ga poznavala. Drago mi je što sam imala priliku da obučem ovu haljinu i pokažem kako ove couture haljine traju, njihovu izuzetnost. Ako ih volite i brinete o njima, oni su vanvremenske“, zaključila je glumica.

***

Bonus video: Modne katastrofe na Met Gala večeri 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram