„Skloni mi se s puta, ide žena ljuta“

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Govno jedno kako smeš?"

Treći protest u organizaciji kolektiva „Ženska solidarnost“ povodom objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem u dnevnom listu Informer započet je uzvicima “Govno jedno, kako smeš?”.

Nekoliko desetina građanki i građana u prvim minutima protesta okupilo se noseći transparente „Skloni mi se s puta, ide žena ljuta“, „Sigurnost za žene, robija za nasilnike“, „Želim da budem sigurna, ne samo hrabra“ i zviždeći kroz pištaljke simbolično su najavili početak protesta.

Kako kažu iz organizacije „Ženska solidarnost“ za portal Zadovoljna.rs, protest se održava jer njihov primarni zahtev nije ispunjen – Informer nije skinuo sa svog portala intervju sa višestrukim silovateljem.

Veliki broj žena, ali i muškaraca okupio se na Terazijama, saobraćaj u ulici je blokiran, a okupljeni su uzvikivali „Ženska solidarnost“, „Ko smo mi? Slobodne“, držeći transparente sa natpisima poput „Sigurnost za žene, robija za nasilnike“, „Kad kažu histerična, ti čuj borbena“, „Ne dozvoli da te iko stišava“…

Jelena Riznić iz „Ženske solidarnosti“ rekla je tokom govora koji je održala kako joj je pre dva meseca prećeno smrću, da je policija našla tog čoveka, ali on je i dalje na slobodi, dok ona ne spava mirno.

U jednom trenutku grupa žena je po ulici ispisala grafite „Bezbedne“, „Slobodne“…

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među građankama koje su došle na protest su i Konstrakta, Mila Popović iz Stranke slobode i pravde i aktivistkinja Marija Ratković.

***

BONUS VIDEO: Dragana Pandurević Jovović o pokrenutoj peticiji „STOP AKUŠERSKOM NASILJU“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram