Jelena je upravo održala govor na protestu na Terazijama koji treba da čuju svi u Srbiji

protest
Jelena Riznić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Ovde smo zbog Milene, Danijele, Ive"

Ispred redakcije Informera u 13 časova počeo je drugi po redu protest kao reakcija na intervju sa serijskim silovateljem.

Osim zvukova pištaljki na Terazijama se čuju i povici pristunih demonstrantkinja: „Ljute smo“, „Besne smo“, „Gasi Informer“.

Jelena Riznić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Među okupljenima izdvojila se Jelena Riznić iz Ženske solidarnosti koja je kazala nešto jako važno.

„Ovde smo zbog Milene, Danijele, Ive, zbog hrabrih Petničarki, zbog devojčica iz Jagodine, zbog svih žena koje su preživele nasilje, zbog svih žena koje su govorile o tome zašto nisu prijavile nasilje, a u sivm tim slučajevima tabloidi su pisali da smo mi izazvale nasilje i da smo mi krive. Mi smo danas ovde i zbog onih žena koje nisu preživele nasilje, a kojih je samo od početka ove godine 24“, kazala je Jelena.

Podsećamo, 29. septembra održan je prvi protest ispred redakcije Infomera.

Pred zgradom na Terazijama, u kojoj je smeštena redakcija Informera, tada su se začule poruke: „Hoćemo sigurnost, ne strah“ i „Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo!“

Tada je jedna aktivistkinja zapalila masu snažnim rečima.

„Vama je žena majka, vama je žena sestra, vama je žena ćerka – i vi ste došli i zaštitili Informer! Mene hapsite do sutra, znam da se verovatno neću ni zaposliti u ovoj državi posle ovoga. Ali nas vređate svaki dan što ne dolazite po tri sata kad neko prijavi nasilje“.

BONUS VIDEO: Protesti i sukobi u Teheranu zbog smrti mlade žene u policijskom pritvoru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram