Princeze modernih dinastija: Bogate srpske naslednice koje su se još bogatije udale

bogate naslednice
Foto: Instagram/ivanadelta; Instagram/mashakaric; Dennis Van Tine / Avalon / Profimedia; Instagram/elenakaraman.essence

One potiču iz velikih srpskih porodica, a udajom za imućne muževe stvorile su jake veze među familijama, kao što je u ranijim vekovima bila praksa zarad utvrđivanja moći i bogatstva. A nešto slično gledali smo u čuvenoj seriji Dinastija.

Dajana Kostić

Pre osam godina na intimnoj ceremoniji u jednom hotelu u Londonu venčali su se Dajana Kostić i Damir Ahmetov. Oboje mladi, uspešni i neverovatno bogati. Ona je ćerka poznatog srpskog biznismena Miograda Kostića i modne dizajnerke Marijane Mateus, a on naslednik jednog od najmoćnijih Ukrajinaca, oligarha Rinata Ahmetova.

Na svadbi sa oko 150 zvanica Dajana je nosila venčanicu za koju se govorilo da je koštala pola miliona dolara i da je bila ukrašena Swarovski kristalima.

Inače, njih dvoje su zajedno još od 2011. godine, nakon što su se upoznali u školi u Švajcarskoj. Potom su otišli u London na studije gde su počeli da žive zajedno. Damir je diplomirao finansije, a Dajana menadžment. U međuvremenu Damir je postao član nadzornog odbora jedne od najvećih energetskih kompanija u rodnoj Ukrajini.

Zajedničko bogatstvo ove dve porodice meri se milijardama. Onda i ne čudi što se mladi par skućio u superluksuznom stanu u Londonu, nedaleko od Hajd parka. Pričalo se da je pre desetak godina, kada je kupljen, vredeo preko 200 miliona dolara.

Na tu paprenu nekretninu, jednu od najskupljih na svetu u tom trenutku, par je navodno potrošio još pola od te sume – na dizajniranje. U svemu je pomogla Marijana.

Govorilo se i da njihovu zgradu obezbeđuju britanski specijalci.

U javnost je procurila i vest da je Dajana 2017. rodila ćerkicu, uprkos tome što se porodica trudila da novost sakrije – iz bezbednosnih razloga.

Ivana Mišković

Ivana Mišković i Goran Karić duže od dve decenije su u braku. I mada se drže podaleko od javnosti, o njihovoj svadbi 1999. godine pisalo se kao o integraciji dve imperije, a oni kojima je u to vreme u sećanju bila serija Dinastija, poredili su ih sa Karingtonovima i Kolbijevima.

Magazini su tada pisali o 600 zvanica i glamuroznoj proslavi u hotelu Interkontinental.

Dok Ivana i Goran decu čuvaju od znatiželjnih pogleda, o njima najviše možemo da saznamo preko Instagrama gde često objavljuju fotografije sa porodičnih druženja i putovanja.

Tamara Eklston

Tamara Eklston je ćerka bogataša Bernija Eklstona i Slavice Radić i jedna je od najbogatijih naslednica na svetu. Ona živi u najskupljem komšiluku na planeti – Kensington Palace Gardensu u Londonu. U tom kraju žive članovi kraljevske porodice, oligarsi, tajkuni, ambasadori, a vrednost njene kuće procnjena je pre desetak godina na 70 miliona funti.

Tamarin muž je Džej Rutland, poznata faca u svetu slavnih. On je uspešan biznismen koji je stekao ime u šoubiznisu.

Džej potiče iz porodice koja ima duboke korene u industriji zabave, što mu je pomoglo da napravi veliki uspeh. Rođen uz brojne privilegije, on je iskoristio kontakte da uplovi u svet šoubiznisa i tu ukleše svoje ime. Uz pristup uticajnim ličnostima i ogromnim resursima koji su mu na raspolaganju, Rutland je uspeo da ostavi trag u carstvu slavnih.

Pored značajnog porekla, Džej je ostvario veliki uspeh kao istaknuti trgovac umetninama i kustos. Njegova strast prema umetnosti spojila ga je sa priznatim umetnicima iz celog sveta, pa organizuje prestižne izložbe i događaje.

Danas su Tamara i Džej jedan od najglamuroznijih parova u svetu slavnih. Zajedno su simbol stila, elegancije i ljubavi prema luksuznom životu.

Elena Karaman

Elena je najstarija ćerka neše poznate modne kreatorke Verice Rakočević i višestruko nagrađivana dizajnerka enterijera. Uz njeno ime često ide epitet fatalna žena, budući da su za njom ludeli mnogi poznati i moćni muškarci.

Elena je posle fudbalera Peđe Mijatovića upoznala Jugoslava Karića koji je sedam godina mlađi od nje. Biznismen i član čuvene preduzetničke porodice Karić venčao se sa Elenom 2005. godine. Ali nakon 15 godina braka odlučili da na sve stave tačku.

Oni su tada rasprodali gotovu svu zajedničku imovinu. Elena je potom kupila imanje u Toskani, gde je planirala da otpočne potpuno novo životno poglavlje.

Njihovu kuću na Kosmaju kupila je Jelena Đoković za oko tri miliona evra. Elena je prodala i umetničke slike koje su joj pripale posle razvoda – za oko 100.000 evra. Kako se pisalo, Elena i Jugoslav su na ravne časti podelili sve, osim kuće u Ljutoj, na Crnogorskom primorju. Tu luksuznu vilu, kako su prenosili mediji, nisu prodali zbog prevelike cene koju su tražili za nju.

Maša Karić

Bojan Karić je član dobro poznate familije Karić, a u medijima se o njemu najviše govorilo zbog braka i potom razvoda sa pevačicom Jelenom Karleušom.

Par godina kasnije uspešni biznismen sreo je ljubav svog života – Mašu.

Maša se pre udaje za Bojana prezivala Nikolić. Njen otac je čuveni srpski reditelj i snimatelj Božidar Bota Nikolić, koji je napravio neke od najvećih filmskih klasika, a na pojedinima sarađivao – „Balkanski špijun“, „Tri karte za Holivud“, „Kakav deda, takav unuk“ i mnogim drugim.

Maša ima i poznatu sestru – pevačicu Jovanu Nikolić Mišković, koja je udata za Marka Miškovića, sina Miroslava Miškovića.

Njih dve su jako vezane i velika su podrška jedna drugoj.

Maša, inače, ne voli da se javno eksponira, te bira događaje na kojima će se pojaviti, a završila je magistarske studije za menadžment u sportu.

Maša i Bojan su se venčali 2007 i dobili blizance.

Njih dvoje, sudeći barem prema objavama na društvenim mrežama, obožavaju da putuju po svetu, a najčešće borave u Dubaiju i Londonu.

Danica Karađorđević

Princeza Danica i princ Filip Karađorđević venčali su se 2017. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Danica potiče iz poznate srpske porodice – njen otac je naš čuveni slikar Milan Cile Marinković.

Ona je jednom prilikom otkrila kako su se ona i princ Filip upoznali.

“Filip i ja smo se upoznali jedne divne jesenje večeri, prilikom večere na Kraljevskom dvoru u Beogradu. Nije nam bilo potrebno mnogo vremena da shvatimo da imamo mnogo toga zajedničkog. Jedina prepreka našoj želji da budemo zajedno bila je udaljenost između gradova u kojima smo živeli. Razgovor bi trajao dugo i tu se sasvim prirodno rodila želja za ponovnim susretom. Kasnije se dogodilo to da smo se sretali u evropskim gradovima poput Venecije i Pariza, a ostatak naše ljubavne priče je tu pred nama“, rekla je princeza.

Venčanje Danice i princa Filipa je prvo kraljevsko venčanje posle skoro jednog veka u Sabornoj crkvi. U ovom hramu je poslednje obavljeno 1922. godine.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram