„Preživela sam pakao zbog tesnog džins šortsa“

Foto: TikTok/imtoooldtobeonthis screenshot

Devojka iz Severne Karoline otkrila je kako joj je tesan džins šorts izazvao bolnu bakterijsku infekciju kože, jer joj se donji veš stalno "uvlačio". Infekcija se na kraju razvila u sepsu opasnu po život, zbog koje je nekoliko dana bila na intenzivnoj nezi.

Sem (25) je svoje iskustvo podelila na TikTok-u, a video je pregledan više od osam miliona puta. Ona prepričava kako je pre tri i po godine nosila kratak šorts na jednodnevnom sastanku sa svojim sadašnjim dečkom.

Pošto se tog dana dosta zabavljala, nije mislila previše o donjem vešu koji joj se konstantno „uvlačio“ u zadnjicu – sve dok kasnije te noći nije otkrila otok na tom mestu, koji je u narednih nekoliko dana postao toliko bolan da je morala da ode u bolnicu.

„Da nisam tada otišla u bolnicu, lako sam mogla da umrem“, rekla je za BuzzFeed, objašnjavajući da joj je koža bila toliko jako inficirana da je nekoliko dana provela na intenzivnoj nezi.

Sem je šorts kupila na sniženju, a dopadao joj se jer je bio kratak i seksi. Kako je nosila bokserice, ignorisala je neprijatnost. Međutim, kad je došla kući shvatila je da je u bolovima.

Foto: TikTok/imtoooldtobeonthis screenshot

„Te noći sam primetila da sam imala veliki otok na mestu gde je došlo do trljanja, a kako je vreme prolazilo, postajalo je sve bolnije. Bol je bio izolovan na jednom mestu i bio je pulsirajući i probadajući“, opisala je za Buzzfeed.

Rekla je da su je nekoliko dana jako bolela i leđa.

„Posle nekoliko dana, pozlilo mi je i otišla sam lekaru. Dali su mi antibiotike za moguću infekciju kože u zadnjici“, ispričala je.

Ali sledećeg dana, osećala se još gore i više je bolelo. Bilo je toliko loše da ju je njena majka odvela u hitnu, gde je saznala da je u septičkom šoku.

„Drhtala sam, bila sam bez daha, nisam mogla da hodam i imala sam jake bolove u telu. Primili su me na intenzivnu negu i tada sam shvatila da je ovo malo ozbiljnije što sam očekivala“, rekla je.

Foto: TikTok/imtoooldtobeonthis screenshot

Dijagnostikovali su joj sepsu i celulitis. Celulitis je uobičajena bakterijska kožna infekcija, koja može nastati ako je rana – poput sirove, iritirane kože – izložena bakterijama. Simptomi uključuju crvenilo, otok i bol.

Četiri dana je bila na intenzivnoj nezi, ali se oporavila. Priznala je da više ne voli da nosi teksas šorts, i radije bira labaviju odeću – ali je komad koji joj je izazvao sepsu sačuvala kao neku vrstu uspomene.

***

Bonus video: Šta nam se dešava dok spavamo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram