Preslatka Holanđanka važi za najlepšu sportistkinju OI

Jutta Leerdam
Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Juta Lirdam se na Olimpijskim igrama takmiči u brzom klizanju i jedna je od favoritkinja. Ima 23 godine i osim svoje posvećenosti sportu i simpatijama koje je zbog svog umeća pobrala u Pekingu, svetski mediji proglasili su je za najlepšu sportistkinju OI.

Na Instagramu Jutu prati 2,3 miliona ljudi. Rođena je 30. decembra 1998. Roditelji su je prvi put ovdeli na klizanje kad je bila mala. Sa 18 godina pobedila je u nekoliko trka na Svetskom juniorskom prvenstvu u Helsinkiju.

Dve godine kasnije ušla je u reprezentaciju za odrasle. Bila je četvrta na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju u sprintu, a osvojila je i zlato u timskom sprintu na Svetskom prvenstvu u Incelu. Sa 23 godine, Jut je trostruka svetska šampionka, dva puta šampionka Evrope i višestruka svetska juniorska šampionka.

Osim sportom, Juta se bavi i modelingom. Posle pobede na Svetskom prvenstvu 2020. godine, mnogi svetski brendovi počeli su da joj nude ugovore, pa preko svog Instagrama i kampanja koje radi, sad zarađuje pravo malo bogatstvo.

Juta ima dva sna – da napravi svoj brend odeće i da na OI osvoji zlatnu medalju.

Već nekoliko godina je u vezi sa klizačem Koenom Vervejem sa kojim i živi. On je osam godina stariji od nje i propustio je kvalifikacije za Peking.

Pogledajte Jutine fotografije zbog kojih je u svetskim medijima dobila epitet najlepše sportistkinje OI. I obratite pažnju na jedan zanimljiv detalj – na takmičenjima uvek ima karakterističan mačkasti crni ajlajner koji joj je zaštitni znak.

Jutta Leerdam
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

*

*

*

*

Bonus video: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram