Najlepša i najbogatija crna udovica: Bila mu je supruga iz noćnih mora, a ipak joj je ostavio 59 milijardi dolara

Foto: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

Džulija Kok je druga najbogatija žena na svetu.

Sa svoje troje dece Džulija je nasledila 42 odsto Kok Industrije od pokojnog muža Dejvida koji je preminuo 2019. godine u 79. godini. Forbes procenjuje da je gospođa Kok „teška“ 59 milijardi dolara.

Rođena je na farmi, a roditelji su joj držali prodavnicu nameštaja. Kada je imala osam godina s porodicom se preselila iz Ajove u Arkanzas. Džulija se kao studentkinja bavila modelingom, a 1984. se preselila u Njujork gde je počela da radi kao asistentkinja modnog dizajnera Adolfa i radila je fitinge sa Nensi Regan.

Džulija
Foto: Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prebogatog Dejvida Koka je upoznala na sastanku na slepo, ali on tada nije ostavio dobar utisak na nju. Kasnije je rekla da joj je bilo drago što ga je upoznala jer je shvatila da ne želi da izlazi s njm. Kasnije te iste godine su se sreli na žurci, ona mu je prišla jer je preživeo pad aviona i posle toga su započeli vezu. Džulija je 1993. prestala da radi i posle pet godina veze, udala se za Koka 1996. godine. Vrlo brzo je postala deo njujorškog visokog društva, bila je lepa, obožavala je modu, bila je zabavna i udata za ekstremno bogatog muškarca.

Džulija
Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Zajedno su se bavili filantropskim radom i donirali su milione dolara u humanitarne svrhe. Sve dok se Kok nije razboleo i pao u postelju sve je delovalo kao filmska priča. A onda je jedna bivša telohraniteljka progovorila o tome da je Džulija naređivala osoblju da njenog bolesnog muža drže pod ključem u sobi, da je tajno od njega kupila luksuznu kuću sa imanjem, da je naručila kopiju Modiljanijeve slike čiji original im je visio na zidu i da je slike zamenila, a onu pravu odnela u svoju tajnu kuću.

Džulija
Foto: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia

O njenim putovanjima i ostalim troškovima je moralo da se priča u šiframa, a dok joj je muž još bio živ počela je vezu sa Čarlsom Mangerom i finansirala njegov rasipni način života. Takođe, navodno je medicinskim sestrama zabranila da Dejvida hrane preko cevčica jer nije želela da mu prolongira život.

Od kad je Dejvid umro, Džulija više ne donora novac kao nekad. Od 2018. do 2021. donirala je četiri miliona dolara. Poređenja radi – Dejvid je 2007. donirao 100 miliona MIT-u za istraživanja raka, a 2008. je sto miliona dao za rekonstrukciju pozorišta i sto za jednu bolnicu.

Džulija
Foto: Patrick McMullan Co. / Newscom / Profimedia

Ipak, za poslednje dve godine, kupila je tri nove kuće vredne više od 170 miliona dolara i krenula u renoviranje svoje postojeće gradske kuće vredne 40 miliona dolara.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram