Misteriozna srpska princeza koja se odrekla majke zbog svetskog skandala

princeza milena
Milena Gaubert Namias Foto: Facebook/Milena Namias

Milena Gober, odnosno danas Milena Namias, ćerka je Helene od Jugoslavije i jedna od princeza dinastije Karađorđević koja je prilična misterija. O njoj su pisali svetski mediji zbog velike afere nakon koje se odrekla majke.

Helena od Jugoslavije, unuka kneza Pavla i princeza dinastije Karađorđević, deo je pariskog džet-seta i žena koja je prodrmala francusku političku scenu. Ona je za trgovinu oružjem optužila svog supruga Tijerija Gobera, kom je blizak saradnik i kum bio bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi.

Zbog čitavog skandala Helenu je odbacila i ćerka Milena koju ima Tijerijem, uz još dvoje dece, Nastasiju i Lepopolda.

Milena je tim povodom davala intervjue za francuske medije.

Ona je optužila svoju majku da želi da se osveti ocu. Milena, rođena 1988, rekla je ranije novinarima da joj je majka navodno priznala da želi da naljuti oca i da inače pati od depresije.

Rekla je i da je veoma šokirana izjavama svoje majke i da više ne može da ćuti.

U francuskim medijima se govorilo da je Milena priznala i da ona i majka nisu imale dobar odnos dugo godina.

Helena od Jugoslavije; Foto: PASCAL LE SEGRETAIN / AFP / Profimedia

Međutim, prijatelji princeze Helene su upozoravali da na Milenu i njenu sestru utiče otac da bi diskreditovali Helenu i tako ublažili njene optužbe.

Za to vreme se pisalo da su istražitelji prikupili brojne dokumente koji potkrepljuju Helenine izjave. Novinar koji je prvi intervjuisao princezu Helenu opisao ju je kao staloženu, nasmejanu ženu, a ne „neurotičnu i depresivnu“ kako ju je opisala njena najstarija ćerka.

Helena je novinaru rekla i da je dobijala pretnje od ćerki kojima manipuliše njihov otac jer su živele sa njim.

Zbog svega toga strani mediji su otišli korak dalje  – pitali su se da li su možda Milena i njena sestra stale na očevu stranu da bi nastavile luksuzan život, ne zanimajući se za istinu.

U međuvremenu, otkad se afera stišala, Milena se udala. Ona je od 2017. u braku sa Džonatanom Namiasom i, kako se čini, oni porodično vode estetski centar u Parizu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram