„Kraljica bilborda“ koja je rešila da bude guvernerka Kalifornije

Anđelina
Anđelina; Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mnogo pre nego što je svet ikada čuo za Paris Hilton ili Kim Kardašijan, Anđelina je bila "kraljica bilborda" - a sada želi da postane guvernerka Kalifornije.

Anđelina sa svojom pink „korvetom“ jedan je od simbola Los Anđelesa. Decenijama je svoje fotke kačila na bilborde, nepogrešivo osvajajući poglede prolaznika jakom šminkom, platinastom kosom i izraženim dekolteom. S tim što niko nije siguran šta ona tačno reklamira.

„Svi su mi govorili da sam tako divna, tako lepa, da će neko od mene napraviti zvezdu. Ali niko nije, pa sam odlučila za to sama da se pobrinem. Kao tinejdžerka išla sam na takmičenja u lepoti, posle sam imala rok bend, a onda sam počela da se stavljam na bilborde – i postala međunarodno poznata“, objašnjava Anđelina.

Anđelina
Anđelina; Foto: AKM-GSI / Backgrid USA / Profimedia

Sebe doživljava kao „selebriti profesionalku“, ali ne kao što su Kardašijanke koje, kako kaže, „ništa ne rade“, dok ona „slika, peva, pleše, producira“. Pojavila se i u nekoliko filmova, uglavnom u ulozi – same sebe.

Ali, ko je ona zapravo?

Anđelina
Anđelina; Foto: DC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

The Hollivood Reporter je 2017. pisao da je rođena kao Ronia Goldberg u Poljskoj 1950. godine, kao ćerka jevrejskog para koji je preživeo nacistički koncentracioni logor. Porodica se preselila u Izrael i živela u ultraortodoksnoj zajednici do emigracije 1959. godine u SAD.

Ronia ili, kako su je zvali, Rene odrasla je u predgrađu Los Anđelesa, i navodno je htela da bude hemičarka.

„Doktorirala sam hemiju i htela sam da budem hemičarha, ali nekako… gurnuta sam u šoubiznis“, izjavila je jednom prilikom, mada detalji o tom doktoratu nisu poznati.

U međuvremenu je kratko bila udata za biznismena Majkla Štrausa, koji je nekoliko godina nakon razvoda želeo da se pomire.

„Hteo sam ponovo da se povežem sa Rene, a ona je već bila Anđelina“, rekao je za The Hollivood Reporter. „Odjednom, velike grudi, plava kosa, taj glas koji me je izluđivao. Nije bilo veze sa ženom koja je bila.“

Pročitajte još:

Ipak, Anđelina se izborila za željenu pažnju, a sad je ušla u trku za guvernera Kalifornije sa manifestom koji uključuje godišnji „Dan kupanja u mehurićima“, maskenbal i rehabilitaciju za političare. Kaže da je već pobednica.

„Već sam kraljica univerzuma. Guvernerka Kalifornije bi bio korak unazad“, pojašnjava.

***
Bonus video: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram