Karolin Labušer je dokaz da život počinje kad hoćeš: „Bila sam očajna domaćica, u 58. mi je pukao film i sve sam promenila“

Karolin
Foto: Mediadrumworld.com/Wouter Kingma / Media Drum World / Profimedia

Karolin Labušer je žena koja je celog života bila nesigurna, zarobljena u ulozi domaćice, a onda se u pedesetim probudila i rešila da promeni život.

Savremene žene se suočavaju sa mnogo izazova kad je lepota u pitanju. Seda kosa je već neko vreme tema broj jedan. Ipak, postoje žene koje dokazuju da seda kosa nije teret, već prelep dodatak koji može da da besprekoran šarm. Karolin Labušer to dokazuje sopstvenim primerom.

Karolin je poreklom iz Londona. Dok je bila devojčica, otac ju je napustio, zbog čega se osećala nesigurno. Majka dvoje dece provela je svoje dvadesete i tridesete osećajući se beznačajno, ali je imala i paničan strah od starenja. Protiv prvih znakova starenja se borila farbanjem kose koja je rano počela da sedi.

Karolin
Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

„Odgojena sam tako da se ne gledam u ogledalu. Mislim da se nikada nisam osećala lepo – čak ni na dan svog venčanja. Kada sam kao mlađa bila ispred kamere, uvek bih joj okrenula leđa. Nisam imala ovaj osećaj lepote koji imam u protekloj godini života“, rekla je Karolin.

Njeni planovi za život bili su prilično prizemni.

„Nisam volela školu i napustila sam je sa 16 godina. Upisala sam se na kurs kuvanja i krojenja. Nisam imala planove za karijeru, samo da putujem, udam se i imam porodicu.”

Njen osećaj beznađa i nesigurnosti bi možda trajao zauvek, ali Labušer je dobila priliku da sebe sagleda na nov način.

U novembru 2017. njena ćerka Amelija, koja je tada imala 23 godine i radila je kao model, rekla je da njen šef traži zaštitno lice sa sedom kosom.

Karolin
Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

„Nisam bila model, ali sam bila seda“, seća se Labušer.

Sada, godinama nakon te srećne prilike, ona kaže da se nikada nije osvrnula unazad, a njene fotografije su objavljene i u britanskom Vogu.

Karolin se osećala prosečno u pogledu svog izgleda tokom svojih četrdesetih i ranih pedesetih, a bila je i pomalo opsednuta mogućim načinima borbe protiv starenja. Farba je sede, koristila poznate i reklamirane kreme protiv starenja i odlazila na tretmane za lice, botoks i filere.

Ali nakon što je 2017. prvi put dobila priliku da radi kao model, postala je zadovoljna svojim izgledom.

Karolin
Foto: Mediadrumworld.com/Caroline Labo / Media Drum World / Profimedia

„Nikada nisam želela da izgledam staro. U današnje vreme i sa napretkom savremene medicine, kozmetike i ishrane, to nije neophodno. Mnogo sam samouverenija i hrabrija nego što sam bila u svojim dvadesetim i tridesetim. Odlazim sama na događaje i odgovaram s ‘da’ na gotovo sve ponude.”

„Verujem da izgledam bolje sada kad sam starija. Sada se osećam kompletno. Seda kosa iz nekog razloga, samo osnažuje. To je moja kruna slave“, priča Karolin.

Sada Labušer živi svoj najbolji život i daje moćne savete ženama.

„Sa 58 godina, ja sam osoba kakva sam oduvek bila, ali nikada nisam imala priliku da budem. Ponosim se svojom sedom kosom i mladalačkim izgledom“, piše.

Ona i njen suprug David prošli su kroz mnogo teških perioda, a sada žive u Dubaiju i uživaju u životu punim plućima. Svoju decu Karolin naziva svojom najboljom investicijom i ne pravi velike planove za budućnost, već živi srećno u trenutku.

Među savetima koje daje ženama, ona ističe važnost zaista dobrog kozmetičara i korišćenje proizvoda sa retinolom. Protivi se stalnoj upotrebi dekorativne kozmetike i dnevnu šminku smatra jednim od neprijatelja mladosti. Izbegava da dodiruje svoju kožu lica i bira namirnice sa manje šećera. Osim toga, svim ženama toplo preporučuje da budu aktivne i da nikada ne odustanu na putu ka tome da zavole sebe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram