Ana Sorokin s nanogicom sedi na Menhetnu i planira najbolju moguću osvetu

Ana Sorokin
Foto: INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia

Lažna naslednica Ana Sorokin o kojoj je Netflix snimio seriju, puštena je iz zatvora.

Nakon što je provela više od godinu dana iza rešetaka zbog prekoračenja vize, lažna naslednica Ana Delvi puštena je iz zatvora 7. oktobra i odmah je dala intervju u kom je otkrila kako je živela u pritvoru.

Iako je trenutno u kućnom pritvoru u svom stanu na Menhetnu i nosi nanogicu, ona kaže da je to mnogo bolje od pritvora.

Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Bolja je hrana i mogu da imam posete koje nisu samo u 13:30 četvrtkom. Videću šta ću moći da uradim odavde. Pretpostavljam da će svi dolaziti kod mene“, rekla je.

Ana je svesna da će biti pod nadzorom, ali je primetila: „Bolje se ponašam pod pritiskom. Toliko ljudi jedva čeka da me vide kako radim nešto ludo ili nezakonito i da se vratim u zatvor. Ne bih želela da im priuštim to zadovoljstvo.“

Ana Sorokin
Foto: BeautifulSignature/ Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

U jednom delu intervjua koji je dala za The New York Times nagoveštava da je svesna svojih grešaka iz prošlosti. Ili je ipak samo svesna da je sada ceo svet posmatra, pa mu daje ono što misli da treba.

„Toliko sam toga naučila dok sam bila u zatvoru. Postoji veoma dobro dokumentovana priča o tome kako se osećam u vezi sa svim tim. Žao mi je zbog načina na koji su se stvari odigrale. Pokušala sam da naučim iz svog iskustva – ja sam ono što jesam danas zbog odluka koje sam donela u prošlosti.“

Trenutno radi na popravljanju svog odnosa sa roditeljima sa kojima razgovara svaki drugi dan. Takođe, Ana ima planove i čini se da će iz svog zločina ipak profitirati.

„Imam mnogo toga u planu. Radim na svom podkastu sa različitim gostima, ali to još nije uobličeno. Bilo je prilično teško snimiti bilo šta visokog kvaliteta iz zatvora. A tu je i moja knjiga. Volela bih da uradim nešto u vezi reforme pravosuđa kako bi se na neki način istakle borbe drugih devojaka“, kaže Ana.

Rekla je i da joj nije žao institucija koje je oštetila, ali da je svesna da je učinila zločin prema određenim ljudima i da zato sada snosi posledice.

Ana Sorokin
Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Prihvatam etikete koje su mi prilepljene, ali osećam se kao da zaslužujem drugu šansu“, kaže Ana i objašnjava da ne pokušava da unese glamur u svoje zločine, da nije htela na taj način da postane poznata i da jeste patila, ali da na televiziji neće plakati.

Američka elita poznavala ju je kao bogatu naslednicu, međutim – ceo njen život zapravo je bio dobro isplanirana laž. Sorokin je 2019. godine osuđena za prevaru banaka, hotela i otmenih Njujorčana kako bi finansirala svoj luksuzni način života. Ana koristila je falsifikovane bankovne izvode da traži zajam od 16 miliona funti od banke za finansiranje privatnog umetničkog kluba koji je želela da otvori na Menhetnu, rekli su tužioci. Iako je ovo odbijeno, ona je ubedila jednu banku da joj da zajam od 74.000 funti – od čega je oko 22.000 funti pokrila zaostale račune u modernom hotelu 11 Hovard, gde je živela. Prevarantkinja je često koristila lažne priznanice o bankovnom transferu da prevari žrtve. Kada je otkrivena, svi su bili u šoku. Dugovala je novac prijateljima koji je „pozajmljivala“ jer joj je navodno kartica bila odbijena, a svi koje je upoznala za tih nekoliko godina imali su poverenja u nju.

Uprkos svemu tome, glamurozni društveni lik Menhetna koji je izmislila za sebe naizgled nikada nije izbledeo. Tužioci su rekli da je Sorokin krala od drugih dok se pretvarala da ima bogatstvo od 60 miliona evra (oko 51 milion funti) – probijajući se u više slojeve društva kroz višestruke prevare 2016. i 2017. godine, finansirajući život koji inače ni u snu ne bi mogla da priušti.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera