Bizaran epilog Netflix priče o prevarantu s Tindera

TINDER SWINDLER
Foto: Tore KRISTIANSEN / AFP / Netflix / Everett / Profimedia

Predstavljao se kao naslednik dijamantske imperije, manipulativno je procenjivao psihološke profile svojih žrtava, vodio ih na ljubavne sastanke privatnim avionima, a seks su imali u najskupljim evropskim hotelima. Uz neverovatnu šemu prevara inkasirao je milione, a danas je slobodan čovek.

Netflixov dokumentarac „Tinder Swindler“ je ovih dana u vrhu liste najgledanijih. Govori o muškarcu koji se ženama predstavljao kao Simon Leviev (pravo ime Šimon Hajut), sin milijardera, dijamantskog tajkuna.

Ženama koje je upoznavao preko Tindera je poklanjao skupe poklone, izjavljivao im ljubav, vodio ih privatnim avionima na večere u najluksuznije evropske hotele i jako brzo ih osvajao površnim prividom bajke sa srećnim krajem.

TINDER SWINDLER
Foto: Tore KRISTIANSEN / AFP / Profimedia

Onda bi im posle mesec dana tražio novac jer mu je život ugrožen, sve sa alibijem „dijamanti su opasan posao“. Obećavao je da će im dugove vratiti brzo, uz višestruke kamate. Kako je pravio privid svog bogatstva i na koje načine ih je uvlačio u svoju otrovnu mrežu pogledajte su dokumentarcu, nećemo previše spojlovati. Kada bi shvatile da su žrtve, žene su već i same bile u ogromnim dugovima, i uprkos pokušajima da ga raskirnkaju i smeste u zatvor, prevarant sa Tindera je ostao slobodan i danas šeta slobodan po Izraelu. Ima i novu devojku koja je manekenka i preti Netflixu da će ih tužiti. U izraelskom zatvoru je proveo samo pet meseci.

U trenutku kad je film emitovan, Tinder Swindler je i dalje bio vidljiv na ovoj dejting aplikaciji. Ovih dana Tinder je objavio da su ga banovali.

Dokumentarac je pokazao da je Hajut slobodan dok njegove žrtve i dalje plaćaju dugove u koje su upale dok su bile sa njim, a jedina posledica koju ovaj kriminalac trpi je – zabrana na Tinderu.

Posle dokumentarca Hajuk se na Instagramu obratio svojim pratiocima i poručio im da će dati svoju verziju događaja, ali je ubrzo posle toga taj nalog izbrisan. I dalje je slobodan i za sada nema nikakvih podataka o tome da će biti gonjen zbog svojih zločina.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram