Žena ukrajinskog političara je simbol otpora – izgubila je oko, bila na ivici smrti, a sad krasi naslovnicu Plejboja

Foto: Promo/Playboy

Žena je postala simbol otpora.

Supruga ukrajinskog političara koja je preživela navodni pokušaj ubistva sada je lice s naslovnice prvog izdanja Plejboja koji se štampa u toj zemlji od izbijanja rata.

Irina Bilocerkovec se za prvi broj pojavila u metalnom bikiniju s povezom na oku i tako podigla prašinu u tamošnjoj javnosti. Mesecima je bila podvrgnuta hitnom lečenju i operaciji nakon što je bila žrtva oružanog napada dok je bila sa svojom decom, samo tri dana nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Manekenka i TV voditeljka čiji je suprug pomoćnik kijevskog gradonačelnika Vitalija Klička, od tada je postala simbol otpora u Ukrajini.

Irina se lečila u bolnici u Berlinu, a za magazin Plejboj je otkrila kako se osećala kad se prvi put videla u ogledalu nakon rekonstrukcije lica.

„Nedostaje mi oko, cevčice štrče svuda, kosa mi je bila obrijana nakon operacije. Šavovi, ožiljci, rane svuda… Bila sam poput Frankenštajna. Vilica mi je pukla poput grančice. Više nemam lepo lice, ali ostatak mog tela je prekrasan“, rekla je Irina.

Irina se vozila kući kroz bogati kijevski kraj sa svoje troje dece kada su je pogodili meci. Morala je da se podvrgne čak četiri operacije, a ostala je, kako je i sama navela, bez oka, slomljene vilice i sa mnoštvom ožiljaka po telu.

„Nije to bilo pitanje očuvanja moje lepote, bilo je pitanje da ću preživeti ili neću. Lekari u Ukrajini rekli su da ću verovatno umreti. Nisam se složila s time“, priseća se.

Ukrajinsko izdanje Plejboja objavilo je zvaničnu izjavu u kojoj tvrde da je Irina heroina koju su predstavili u izdanju ‘Women Stay Strong‘, a koje se bavi „otpornošću ukrajinskih žena koje su bile povređene tokom rata, ali koje nisu izgubile želju za životom.‘

Otkako je prošle godine započela invazija na Ukrajinu, tamošnje izdanje Plejboja izlazi samo u onlajn obliku, a ovo je prva štampana verzija nakon više od 18 meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram