Zašto svi čuče na Instagramu?

Foto:instagram.com/camiarboles

O čemu se ovde radi?

Squating Slavs, satiričan izraz koji se odnosi na momke u trenerkama u čučećoj pozi treba da oslika istočnoevrospku kulturu na stereotipičan način. Čučanje ipak više nije predmet šale iz pop kulture, jer su influenseri širom sveta masovno počeli da čuče na fotografijama.

„Osećam se kao statua kad ovako poziram, kao da pripadam muzeju“, rekla je umetnica Kami Arbo povodom fotografije na kojoj čuči pored zida u dugoj beloj haljini.

Izgleda da su „kul deca“ odlučila koja je nova hit poza u kojoj će se svi slikati ove godine.

Čučanj je zauzeo tron Instragram poze 2022. jer je dinamičan. Zahteva više truda od sedenja na stolci, a izgleda spontanije. Pritom, nemate problem šta da radite sa rukama  jer održavate ravnotežu dok izgledate kul i opušteno.

„Iako se čini kao potpuna prirodna poza za koju se niste potrudili čak ni da ustanete, ovo je ipak iskalkulisan položaj tela“, rekla je analitičarka modnih trendova Mendi Li.

Jedan od razloga popularnosti ove poze je mogućnost da prikažete ceo autfit bez ustajanja i unesete malo živosti i razlike na vaš Instagram fid, rekla je Li.

Poznati fotograf Dejvis Bejtc objašnjava čučanj kao komfornu pozu za fotografisanje.

„Ljudi žele da se osećaju dobro i izgledaju dobro“, kaže on.

Ako želite dobru fotografiju za Instagram, počnite iz stojećeg stava polako se spuštajući na dole. Iznenadićete se koliko dobrih fotki ćete uhvatiti škljockanjem u pokretu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram