Vrhunski saveti da makeup proizvode maksimalno iskoristite

Devojka, žena, šminka, rumenilo, dnevno svetlo
Foto:Shutterstock

U današnje vreme pojavljuju se novi trendovi šminkanja koji se smenjuju munjevitom brzinom. Iz dana u dan na tržištu se pojavljuju novi proizvodi koji su neretko vrlo skupi. Zato je i poslednja kap pudera pravo blago. Stoga navodimo trikove pomoću kojih svoju šminku možete maksimalno iskoristiti.

Koristite vlažan sunđerčić

Ukoliko želite minimalan sloj pudera na licu, navlažite sunđer toplom vodom, te nanesite puder. Nakon toga puder izblendajte na licu.

Na taj način postići ćete prirodni, neupadljivi izgled koji deluje elegantnije i luksuznije. Takođe, manje ćete potrošiti vašeg omiljenog pudera, piše Azra.

Izrežite tube

Makeup, koji je pakovan u tubama (poput onih za kreme) ponekad je teško potrošiti do kraja. Upravo zato kada vidite da je vaš proizvod pri kraju, prerežite tubu poprečno – iznenadićete koliko je još proizvoda ostalo unutra, a možete ga prebaciti i u posebnu posudu.

Šminka
Foto: Shutterstock

Koristite četkicu za nanošenje karmina

Četkica će vam omogućiti da nanesete ruž što preciznije, ali i da trošite manje proizvoda nego što je potrebno. Takođe, četkicu možete iskoristiti i za to da pokupite ostatak ruža kada ga gotovo u potpunosti iskoristite.

Prajmer

Uz pomoć prajmera postići ćete wow efekt. Osim što će vam šminka duže trajati na licu, neće biti potrebno da nanosite debeli sloj pudera. Većinu posla će odraditi prajmer, a puder će samo prekriti nesavršenosti na licu.

Foto: Shutterstock

Operite četkice

Prljave četkice su definitivno najveći neprijatelj našem licu. Osim što nanose bakterije na lice, čine da se troši više šminke nego što je potrebno. Možete pronaći brojne proizvode koji su namenjeni za pranje četkica, a naš ekonomični savet jeste da koristite baby šampon za pranje makeup pribora.

Stavite sjaj za usne i maskaru u toplu vodu

Sjaj za usne često se zadržava na zidovima tube u kojoj se nalazi, te ga je teško pokupiti aplikatorom. Kako biste, ipak, iskoristili sjaj do samog kraja, zatvorenu tubu potopite u šolji s toplom vodom koja će “otopiti” ostatke proizvoda. Isti trik možete primeniti i na maskaru.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram