Vogue objavljuje novu naslovnicu Kamale Haris

Foto: Tyler MITCHELL / AFP / Profimedia

Vogue će objaviti ograničeno štampano izdanje svog februarskog izdanja, u kojem će na naslovnoj strani ponovo biti Kamala Haris, sa novom fotografijom. Naime, prethodna naslovnica za koju je potpredsednica SAD pozirala izazvala je talas negativnih komenatara.

Novo izdanje modnog časopisa u ograničenom izdanju, sa drugačijom naslovnom fotografijom koja je prethodno objavljena na internetu, biće objavljeno nakon ceremonije inauguracije Džoa Bajdena.

Pročitajte još:

Kamala Haris će time postati prva osoba tamne boje kože i poreklom iz Južne Azije, koja je ikada položila zakletvu za potpredsednicu SAD.

Originalna slika naslovnice, na kojoj je Haris pozirala u patikama Converse i opuštenoj odeći, izazvala je bes na društvenim mrežama. Nadali smo se da je ta naslovnica lažna.

Mnogi su se pitali zašto je Vogue odabrao tu sliku umesto formalnije naslovnice na kojoj je Haris u plavom odelu dizajnera Majkla Korsa. Optužili su ih da umanjuju značaj njene pobede i njenih postignuća.

Bilo je i optužbi da je Vogue posvetlio Kamalin ton kože – što su prethodno uradili i sportistkinji Simon Bils.

Prošle nedelje je glavna urednica Ana Vintur objasnila da je originalna fotografija Tajlera Mičela, prvog afroameričkog fotografa koji je 2018. snimio naslovnicu američkog izdanja magazina Vogue – izabrana zbog „pristupačnosti i otvorenosti“.

„Očigledno smo shvatili i razumeli reakciju na naslovnicu. Samo želim da ponovim da nam apsolutno nije bila namera da na bilo koji način umanjimo značaj pobede potpredsednice na izborima“, rekla je Vintur.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram