Vodič za veštačke trepavice koje izgledaju prirodno

veštačke trepavice
Foto: Rimmel / Ferrari / Profimedia

Veštačke trepavice, ukoliko ne izgledaju neprirodno, daju poseban izraz licu i zavodljiv mačkast pogled. I dok se mnoge žene dovijaju kako do postignu željeni efekat, čini se da poznatim ličnostima to baš ide od ruke, te zato nije loše ukrasti trikove od njihovih stilista.

Među brojnim bjuti savetima poznatih stručnjaka izdvajaju se oni koji dolaze od Džordanijan Aja Mufleh. Prednost njenog rada jeste u tome što su trepavice nalik prirodnim, odnosno maskari.

Kako odabrati prave trepavice?

Ideja je da se one uklapaju u fizionomiju lica i istaknu ono najlepše, pa je najbolje poslužiti se programom ili aplikacijom koju pojedini brendovi nude. To je najbolji pristup jer je verodostojan i jasno je kakav izgled nude, bez filtera i dodatne šminke. Pored toga, ukoliko imate okrugle oči, možete se poslužiti mačkastim trepavicama, koje su duže pri spoljašnosti oka. Sa druge strane, žene sitnijih očiju trebalo bi da izbegavaju dugačke umetke, koji proizvode kontraefekat. Za njih je najbolje da biraju kraće, a gušće setove, koje vizuelno otvaraju pogled, pišu na sajtu City Magazine.

Kako naneti veštačke trepavice?

Džordanijan Aja Mufleh za početak savetuje da se trepavice uviju, a zatim eventualno nanese senka, pa tek onda napravi sledeći korak. Najlakše je veštačke trepavice naneti sa pogledom nadole, uz oslanjanje na laktove i upotrebu ogledala.

Tu je i objašnjenje korak po korak.

Polako izvadite trepavice iz pakovanja.

Premerite dužinu u odnosu na svoje oči i skratite eventualni višak.

Postavljanje je lakše ukoliko se trepavice uviju, pa se onda upotrebi četkicu ili napravi par poteza prstima.

Na pamučni tufer nakapajte malo lepka za ovu namenu, stavite ga na mesto i sačekajte nekoliko minuta. Ovde valja izbeći dve zamke – previše lepka i nestrpljivost.

Sa pogledom nadole pristupiti postavljanju trepavica, u čemu vam može pomoći pinceta, radi preciznosti.

Za kraj ne zaboravite da kvalitetne veštačke trepavice mogu imati višestruku primenu jer u suprotnom nisu održive i dobre za životnu sredinu. Čiste se tako što se na štapić za uši nanese skidač šminke bez ulja u sebi, koji se prevuče preko.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva