VIDEO Tutorijal s dve cake za savršene obrve

Moda i lepota 01. sep 202116:02 > 16:05

Dunja Bogić je 21-godišnja šminkerka koja je za nas snimila video tutorijal kako svoje obrve da dovedete do savršenstva. I to na dva načina!

Dunja je još sa 14 godina shvatila da gaji ljubav prema šminki, koju je polako razvijala. Kako kaže, njena karijera počela je spontano. Za nas je snimila video tutorijal za uredne, moćne i efektne obrve koje će vam savršeno oblikovati lice.

Jesenja šminka je pretežno lagana sa senkama, a jača na konturisanju – ujedno, tako imamo i zaštitu od vetra. Zato su obrve neizbežan faktor koji savršeno upotpunjuje vaš svakodnevni luk.

Olovka je vaš najbolji prijatelj

Prvu varijantu započinjemo olovkom. Olovke koje na čepu imaju četkicu-češljić su idealne za svaki dan. Može vam stajati u neseseru, a lako staje i u torbu. Ukoliko vam bude trebala brzinska popravka – lako to možete i učiniti.

Dobro očešljajte svoje obrve. Zatim pratite svoj oblik i polako obrvu isenčite olovkom. Istaknite gornji deo, odnosno luk obrve i izvucite je tik posle završetka vaših dlaka, da bi postigli izgled duže obrve.

Finiširajte isticanje tako što ćete korektor naneti četkicom tik ispod obrve. Time ćete srediti sve nepravilnosti iscrtavanja i obrva će biti urednija.

Još malo očešljajte za kraj i spremni ste.

U gelu je caka

Pitate se da li i vi kod kuće možete da postignete isti efekat sa svojim obrvama kao što to učine profesionalni šminkeri na manekenkama. Što da ne? Caka je u gelu za obrve. Ako je toniran – još bolje.

Nanesite gel na četkicu i oblikujte svoje obrve po želji. Zatim četkicom dodatno pročešljajte obrve i dlake usmerite u kom pravcu želite da idu.

Nakon toga, ponovite već pomenuti trik i doterajte obrve uz pomoć uglaste četkice i korektora.

Za kraj – tonirana gel maskara za obrve. Još jednom ih dobro pročešljajte. Maskarom ih ujedno i fiksirate i spremni ste za dan!

***
Bonus video: Šminkanje po vrućini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram