Trikovi poznatih žena za efekat dugih nogu

Moda i lepota 12. mar 202015:51 > 11. maj 2021 12:12
El Mekfirson
El Mekfirson; Foto: Guillaume GAFFIOT / Visual / Profimedia

Duge noge su uvek u modi. Ne postoji način da ih produžite, ali postoji mali milion trikova da postignete željeni efekat. Poznate dame su ih apsolvirale - gledajte i učite.

Jedan od najpoznatijih trikova da izdužite noge je da nosite pantalone, helanke ili hulahopke u istoj boji kao što vam je obuća, tako da izgleda kao da su stopljene u jedan komad. Naravno, najefektnija je crna, koja i sama vizuelno stanjuje, a model Krisi Tajgen u igru ubacuje još jedan adut – špicaste čizmice, pri čemu je poznato da špic takođe izdužuje i stanjuje nogu.

Foto: TM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kad smo kod obuće, na bose noge se obično preporučuju varijante u boji kože, a uvek se napominje da što je nijansa cipela približnija boji vaše kože, noge će vam delovati izduženije. Što se tiče sandala, veliko „ne“ dobijaju one s kaišićima oko članaka. Osim u slučaju kad su one u nude, bež ili zlatnoj boji, tako da se gotovo i ne vide. Takve je jednom prilikom Džema Arterton ponela na festivalu u Veneciji i ponudila izuzetak ranije utvrđenom pravilu.

Džema Arterton
Džema Arterton u zlatnim sandalama; Foto: John Rasimus, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

U ovoj varijanti kaiš sandale ne „seku“, već se prilogađavaju obliku noge, stvaraju iluziju bosih nogu i čine da noge izgledaju produžene za 12 cm.

Za još bolji efekat, primenite trik koji povremeno koristi Šarliz Teren, mada njoj, realno, trikovi nisu potrebni da bi izgledala sjajno. Ali obratite pažnju na njena stopala.

Šarliz Teron
Šarliz Teron; Foto: ZUMAPRESS.com / Zuma Press / Profimedia

Modni stručnjaci magazina „Vog“ otkrili su da je najdiskretniji i najlakši način da vizuelno produžite noge, lak u boji kože u kombinaciji sa visokim potpeticama.

Sofija Vergara je odavno srušila mit da zvoncare skraćuju noge, ona ih nosi upravo sa suprotnim ciljem. I to uz štikle ili platforme.

Sofija Vergara
Sofija Vergara u zvoncarama; Foto: XPUSRA / Backgrid UK / Profimedia

I, da ne zaboravimo, Kim Kardašijan. Možda joj je zadnjica glavni adut, ali i ona voli malo da izduži noge, a to čini pantalonama sa visokim strukom i ravnim nogavicama.

Kim Kardašijan
Kim Kardašijan; Foto: Agence / Bestimage / Profimedia
Pratite nas i na društvenim mrežama: