Trik koji običnu maskaru pretvara u luks mejkap proizvod

maskara
Foto: Lawrence JC Baron / Splash / Profimedia

Jedan trik običnu jeftiniju maskaru pretvara u luksuzni mejkap proizvod uz koji ćete imati fantastične trepavice kakve želite.

Ponuda maskara u parfimerijama i prodavnicama kozmetike je ogromna. Ipak, mora se priznati da vrhunske maskare luskuznih bjuti brendova garantuju i odlične rezultate. Međutim, postoji trik s kojim će baš svaka maskara, bez obzira na cenu, obezbediti da vaše trepavice izgledaju fantastično, pišu na sajtu lepotaizdravlje.ba.

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamenite četkicom svoje omiljene skupe maskare. Ako vam to zbog higijene ne deluje kao pametna ideja – evo rešenja i za to: temeljno čišćenje je obavezno.

A kako da obavite čišćenje?

Dakle, ne bacajte celo pakovanje, tj. četkicu, maskare koja vas je oduševila. Luksuznu četkicu koja radi fantastičan posao potopite u čašu mlake vode (ne kipuće, da se plastika ne rastopi) i u toploj vodi držite 10 minuta.

Zatim, za temeljnu dezinfekciju u drugu posudu naspite medicinski alkohol i ostavite četkicu u njemu nekoliko minuta. Kada više ne vidite ostatke stare maskare, možete lagano da istrljate četkicu i osušite je komadom kuhinjskog papira i zatim je stavite na kuhinjski ubrus dok se potpuno ne osuši.

I ne zaboravite da ostaci alkohola ili vode mogu da uzrokuju sušenje maskare, pa pre nego što četkicu stavite u vašu novu “običnu” maskaru , proverite da li je potpuno suva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo