Tri ubica autfita koje sam iskopala u second hand radnji u Beogradu

Foto: Privatna arhiva

Najveći jesenji trendovi se povoljno mogu pronaći u second hand prodavnicama.

U second hand radnjama sam bila svega par puta, ali sem jednih Versace pantalona, nikada ništa nisam pronašla, pa sam vremenom i odustala od takvog vida šopinga.

Međutim, poslednjih nedelja sve više stvari koje sam viđala na drugaricama su iz second handa, pa sam odlučila da se prošetam do par radnji da pogledam da li ima nešto i za mene.

U ovim prodavnicama vlada posebna atmosfera. Dopada mi se kopanje po odeći i samo razgledanje raznovrsnih komada od kojih nijedan nije isti. Ovde se ne prate trendovi, već se bira ono što ti se svidi. A, tu je i momenat lutrije, da pronađete ono što vam odgovara u vašoj veličini.

Onda sam otkrila i druge vrline second handa, a to je koliko je dobar za ekologiju, za našu planetu, jer je modna industrija jedan od najvećih zagađivača.

A, pored toga, cene su daleko povoljnije nego u “običnim” prodavnicama, može se naći i odeća sa etiketom, ali i firmirani komadi.

Iskreno, prijatno sam se iznenadila, pa tako, pored majica za 200 dinara, uspela sam da iskobinujem i čitave autfite.

Prvi autfit – 3.100 dinara

Foto: Privatna arhiva

Pletene stvari su ove jeseni jedan od vodećih trendova, a zvonaste Zara pletene pantalone od 800 dinara jedan su od trendi komada. Uz njih sam iskobinovala belu košulju sa širokim rukavima koju sam napred uvukla, a koja je koštala 500 dinara. Priznajte, svakome treba jedna bela košulja, a teško da možete bilo gde da je nađete po ovoj ceni. Stajling sam upotpunila sa H&M jaknom od prevrnute veštačke kože, koja košta 1.800 dinara.

Drugi autfit – 1.800 dinara

Foto: Privatna arhiva

Kada dođe jesen, nepisano pravilo je da većina nas počinje da nosi tamnije tonove, a ista je situacija i u podavnicama. Na rafovima se može naći garderoba u raznim nijansama braon boje, tamno zelene, sive.

Haljina koju sam izabrala je upravo u tim tonovima, a ono što je zanimljivo kod nje jeste široka rol kragna. Haljina u teget boji je jednostavna, bez rukava je i prati liniju tela. Krugovi u zagasitim nijansama je čine interesantnom, kao i pomenuta rol kragna. Njena cena je 800 dinara. A, kako je hladno vreme već nastupilo, preko nje mora da se nabaci nešto toplije, a moj izbor je zelena, plišana jakna iz Zare, čija je cena 1.000 dinara.

Treći autfit – 4.800 dinara

Foto: Privatna arhiva

Vreme kožnih jakni je napokon stiglo, a one u crnoj boji su komad broj jedan kada zahladni. Takvu jednu sam pronašla za 3.000 dinara, i uz nju iskombinovala crveni džemper od 800 dinara i dugačku suknju od tila, takođe u crnoj boji sa sitnim tufnama koja košta 1.000 dinara.

Posle ovih ulova, second hand prodavnice ću češće posećivati.

Nego, koja od ovih kombinacija se vama najviše dopada?

***

BONUS VIDEO: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram