U najboljoj second hand prodavnici na svetu sve košta 100 dinara

Second hand
Foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Često se dešava da dođe i do tuče.

Ljudi se odučuju za kupovinu u second hand radnjama iz više razloga-neki žele da uštede novac, neki to rade zbog očuvanja životne sredine a neki jednostavno ne žele da izgledaju kao većina.

Ako ste mislili da ste na našim buvljacima videli sve, varate se. Jet Rag je second hand radnja u Los Anđelesu koja se nedeljom pretvara u arenu u kojoj se održavaju prave gladijatorske borbe između kupaca.

Rasprodaja pod imenom „Dolla Make Me Holla“, na kojoj se tona odeće izbaci na parking, pravi je događaj za ljubitelje vintage i retkih komada garderobe.

Za samo jedan dolar možete naći originalne komade iz sedamdesetih, ofucane maturske haljine, bunde i savršeno izbledele farmerke.

Za dobijanje odlične odeće po tako niskoj ceni, potrebna je određena doza veštine i planiranja. Stalni kupci dolaze među prvima, kako bi zauzeli parking mesto, a i iz straha da ne propuste dobre stvari.

Ne postoje kabine za presvlačenje, ne primaju se platne kartice i nisu obezbeđena kolica za kupovinu. Zvuči kao kupovina iz nekog horor filma? Verovatno i jeste jer se često dešava da dođe i do tuče, tako da samo najjači opstaju u ovoj igri.

Tržište je preplavljeno second hand radnjama koje teže ka tome da postanu glamurozne i da prodaju što više high class odeće ali Jet Leg nastavlja da radi kao što je radio godinama i ne planira da se menja. Da bi se „iskopala“ vredna stvar potrebno je odvojiti po nekoliko sati jer čak i ako nađete nešto zanimljivo, velike su šanse da je stvar pocepana, isflekana i da nije vredna popravljanja.

Za njihove stalne kupce nedeljna rasprodaja je kao odlazak u crkvu na liturgiju. Mnogi od njih stvari koje pronađu na parkingu Jet Leg-a, prodaju online po mnogo većim cenama. Ova radnja je odavno prerasla status običnog second hand-a jer su se mnoga prijateljstva i poslovi sklopili upravo na tom čuvenom parkingu.

#related-news_1

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram