Tri najlepše prolećne frizure sa pletenicama

Moda i lepota 22. apr 202114:53 > 11. maj 2021 12:09
Elsa Hosk; pletenice; frizura sa pletenicama
Foto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Pletenice su ponovo u modi - a savršena su frizura za žene koje ne nameravaju da drastično menjaju svoj imidž. Donosimo vam tri frizura sa pletenicama koje će obeležiti proleće.

Ukoliko ne želite da se šišate ili farbate, pletenice su idealan način da ipak eksperimentišete sa frizurom.

Pročitajte još:

Ovo su tri zanimljive frizure sa pletenicama, piše Tportal.

Holandske pletenice

Početnicama ova vrsta možda i nije najlakša, ali jednom kada je usavršite, postaće dečja igra. Ako vam je potrebno malo osveženja po pitanju ovog klasičnog tipa pletenica, na ovom snimku možete videti kako se prave:

Dve pletenice

Takozvani boxer tip pletenica vrlo je praktičan i još uvek predstavlja optimalno rešenje za držanje kose pod kontrolom, ali u svakodnevnim situacijama naglasak je na ležernosti. Klasične pletenice koje poput rajfa, drže prednje pramenove kose predstavljaju upravo to. Puno ih je lakše plesti, a idealne su za bilo koju dužinu kose.

Bubble pletenica

Ova vrsta pletenice, kako joj ime sugeriše, čini da delovi svezane kose izgledaju poput mehurića. Doduše, ovo nije tipična pletena frizura, ali s lakoćom ćete je sami napraviti. Sve što treba da uradite je da vežete kosu u rep a zatim vezujete deo po deo kose s nekoliko elastičnih gumica do vrhova.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram