Hit trendovi koji su u Srbiji smrtna presuda

Moda i lepota 02. mar 202010:03 > 04. mar 2020 23:38
Hejli Boldvin Biber: Profimedia.rs

Trendovi nas napadaju s društvenih mreža, s TV-a, na ulici, u snovima i najotporniji među nama im podležu. Moda je divna, uniformisanost nije.

Ako nemaš filter da odbaciš trendove koji ti ne leže ili ti se sviđaju, završićeš nabadajući po nekoj iskopanoj ulici u svojim stileto soliterima na nogama i kada ti štikla 12 zapne u neku rupu proklinjaćeš dan kad si se rodila. Jer Srbija je zemlja koja je neprijateljski nastrojena prema trendovima. Ako furaš neke od njih poneta naletom patriotizma ili snobizma, potpisala si sebi smrtnu kaznu.

Pročitaj još:

Nismo baš ozbiljni za smrtnu kaznu, mada bi neke od stavki sa našeg spiska trendova koje prosečna Srpkinja ne može da nosi, mogle da izazovu baš zeznute povrede.

U formiranju liste šta i zašto je nenosivo u Srbiji, pomogao nam je stilista Ivan Radojčić.

Svetli kaputi i bela boja

Dovoljna su dva dana po beogradskom smogu da vaš luksuzni pastelni kaput izgleda kao pseći doručak, a navedeno vreme se smanjuje ukoliko okrznete rukavom bilo koju površinu, naročito u državnim službama.

Stileto štikle

Keri Bredšo bi u Beogradu završila na ortopedskoj na Banjici posle svega nekoliko nedelja i bar dva bliska susreta sa apstraktnim oblicima asfalta i betona koji nas okružuju.

Svila

Melanija Tramp
Melanija Tramp; Profimedia.rs

Materijal koji je sinonim za maštovitu modu je u bilo kom pojavnom obliku nemoguće nositi u Beogradu bez da budete magnet za fleke koje će vas obeshrabriti zauvek.

Jakne za „prelazno“ vreme

Znate onaj špalir fenomenalnih lagodnih modela koji vas prosto mame da sebe zamislite tokom večitog proleća kako ispijate kafu u bašti nekog poetičnog lokala? Stvarnost je malo drugačija – kod nas dana za takve jakne ima dva puta godišnje, a i tada nas uglavnom uhvate nespremne, sa preteškim kaputom preko ruke. Da, efekti globalnog zagrevanja su uveliko stigli i u Srbiju.

Pogledaj i:

Velike otvorene tašne

Veliki Jacquemus cegeri i LV Neverfull su jako lepi na reviji, ali su mamac za džeparoše, a da ne govorimo koliko je teško manevrisati njima u gradskom prevozu.

Cipele od antilop kože

Marfijev zakon predviđa da će tost uvek pasti na namazanu stranu, ali Marfi ne spava ni svaki put kad obučete antilop mokasine, pa padne kiša koju metereolozi nisu najavili. Da, kiše ima svuda, ali meteorolozi nisu svuda isti… S druge strane Marfi je suroviji dok pljušti u Beogradu nego u Parizu, jer tamo vaša antilop mokasina trpi samo vodu, a ovde teško da će preživeti rupe pune blata, duboke i plitke bare, srču, ostatke hrane i poneko pseće govance. U Srbiji – gumenjaci su zakon.