Pepito kaput je hit proleća

Pepito kaput
Pepito kaput je hit proleća; Foto: Profimedia.rs

Pepito je ponovo u modi, a najpopularniji kaputić Instagrama razmrdaće i podići svaku vašu prolećnu odevnu kombinaciju.

U pitanju je kaput klasičnog kroja, čiji je glavni adut upravo crno-beli pepito dezen i to u svojim najrazličitijim varijantama.

Čini se da svakih nekoliko godina modne influenserke „ponovo otkriju“ pepito, a ako je donedavno asocirao na stroge poslovne kostime, sad se nosi čak i uz sportsku garderobu i „ružne“ patike.

Keli Bruk
Keli Bruk u pepito kaputiću i patikama; Foto: Profimedia.rs

Pepito uzorak nastao je još početkom 19. veka u Škotskoj, u vuni na ogrtačima pastira, da bi vek kasnije važio za simbol bogatstva i elegancije dama iz visokog društva.

Pepito kaput
Pepito u visokoj modi; Foto: Profimedia.rs

Christian Dior ga je prisvojio 1959. kao večiti izvor inspiracije, a krajem veka na pepito su se navukli i Chanel, Louis Vuitton, Armani, Moschino.

Pepito kaput
Pepito kaputić; Foto: Profimedia.rs

Njegova nova inkarnacija se vezuje za high street brendove, a pepito kaputić će, sudeći po Instagramu, ali i po autfitima poznatih dama, dominirati na ulicama ovog proleća.

Demi Mur
Demi Mur; Foto: Profimedia.rs

I zadržaće se. Stilisti kažu da ovaj dezen nikad neće izaći iz mode iz više razloga.

Pepito kaputić
Pepito kaputić; Foto: Profimedia.rs

Pepito može da se nosi u svakoj prilici u zavisnosti od toga kako se kombinuje. Može da bude i opušten i elegantan. Dobro se slaže uz bilo koju boju. Odgovara svakoj građi, pri čemu se ističe da sitnijim devojkama bolje stoje sitnije kockice, a krupne odgovaraju visokim ženama bujnih oblina.

Na kraju, pepito ne podrazumeva samo crno belu kombinaciju – podjednako su efektne i varijante sa plavom, crvenom, braon.