Top-model: „Probala sam sve protiv celulita i pomogla je samo jedna kupka“

celulit
Foto: Instagram/kellygale

Victoria's Secret model Keli Gejl otkrila je šta joj je pomoglo da konačno pobedi celulit nakon što je probala sve.

Victoria’s Secret model Keli Gejl otkrila je svoju tajnu da se reši celulita. Ona je jednom prilikom na Instagramu odgovarala na pitanje obožavalaca, između ostalog, i o pomorandžinoj kori.

Keli je tada svojim fanovima otkrila da je zapravo koristila ledene kupke kako bi poboljšala cirkulaciju u kritičnom području.

„Verovatno sam isprobala sve što postoji protiv celulita“, priznala je Keli.

„Ledene kupke zaista rade. Zaista su dobre za celulit. Poboljšavaju cirkulaciju.’

Keli je takođe otkrila da joj je prijala krioterapija jer je smatrala da je to prirodnije.

Ledene kupke su pristupačne gotovo svima, a najviše su popularne kod oporavka mišića posle treninga, ali i za bolju cirkulaciju, koja očito pomaže u borbi protiv celulita.

S druge strane, specijalnu krioterapiju ne može baš svako da priušti. Poznato je da je koristi i naš tenser Novak Đoković koji se tako spremao za američku turneju 2018, i to na neverovatnih minus 140.

Terapija hlađenjem inače pospešuje oporavak mišića, leči povrede i oživljava kožu. Oni koji su isprobali krioterapiju kažu da trenutno osvežava kožu, ali i tera telo da održava svoju osnovnu temperaturu, pa istovremeno sagoreva dosta kalorija i dugoročno ima povoljan učinak na metabolizam.

Šta je zapravo krioterapija

To proces upotrebe veoma niskih temperatura u svrhe medicinske terapije. To može da znači da jednostavno ležite u kadi punoj hladne vode ili leda. Ipak, nedavno se pojavio novi tip hladne terapije i uključuje ulazak u komoru veličine tela do vašeg vrata, kao i prskanje tečnog azota kako bi temperatura kože bila ispod -130ºC.

Krioterapija se odvija u veoma kontrolisanom okruženju, i to vrlo kratko, pa potencijalni rizik zapravo može da bude manji nego kada sa terapijom u hladnoj vodi. Naravno, trudnice ne bi trebalo da pokušavaju ovo, a svako sa nekim zdravstvenim tegobama treba da se obrati lekaru pre nego što pokuša ovo ili nešto slično.

BONUS VIDEO:TOP 10 Prelepih poznatih žena koje ponosno šetaju celulit

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram