10 zavodljivih letnjih parfema koji ostavljaju lični pečat

Kendal Džener i Bela Hadid
Kendal Džener i Bela Hadid, Foto: Foto: EliotPress / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Parfem treba da nam donese posebno raspoloženje ili vajb, a tokom leta bi to trebalo da bude seksi, svež i bezbrižan osećaj. Ne želimo mirise koji su teški, posebno ne kada je temperatura iznad 30 stepeni, što znači da tople mirisne note vanile - nisu idealno rešenje.

Philosophy pure grace endless summer eau de toilette

Koji je miris leta? Prema mišljenju brenda Phylosophy to je kombinacija ličija, pomela i toplog, sunčanog mošusa.

Fresh Sugar Lychee Eau de Parfum

Slatkasta i voćkasta esencija ličija obgrljena citrusima, belim cvećem i toplim sivim amberom.

Cartier La Panthère Eau de Toilette

Cvet gardenije čini da ovaj novi, ženstveni miris brenda Cartier bude tako ozaren i lagan. Floralna nota u kombinaciji sa mošusom čini ovaj parfem izazovnim i seksi.

Jo Malone London Jasmine Sambac & Marigold Cologne Intense

Sačinjen od mirisnih nota nevena, jasmina i ambera, ovom novom parfemu inspiracija su cvetne pijace Južne Indije. A, ako preferirate miris koji je više ljutkast nego sladak – ovo je parfem za vas.

Krigler Parfum Villa Bordighera 20

Definitvno veoma skup, ali je jedan od najboljih citrusnih parfema ikad. Ovaj ultra luksuzni, parfem limitirane serije inspirisan je limunovim drvećem iz regije Bordigera u Italiji. Oštar, okrepljujući miris limuna uparen je sa bergamotom, ružom, grejpom i drvetom kašmira.

Tom Ford Beauty Neroli Portofino Eau de Parfum

Osetićete se kao da ste se u poslednji trenutak odlučili na romantično bekstvo u Italiju. Lagan je, svež, ali poseban zbog mirisnih nota nerolija i Sicilijanskog limuna.

Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar Eau de Parfum Spray

Niko kao Viktor & Rolf ne čini floralnu notu ovako neverovatno seksi. „Nectar“ je dublja, senzualnija verzija Flowerbomb orginala, i to zahvaljujući moćnim notama cveta narandže i aromatičnog semena tonke.

Ralph Lauren Romance Rosé

Sezona je rozea, čak i kada je u pitanju parfem. Poput dobrog vina, i ova nova edicija Ralph Lauren romance parfema sastoji se od moćne ruže de Mai, zajedno sa voćkastim notama ličija i crvene jabuke.

Dolce & Gabbana Dolce Garden

Možda je i vaša jutarnja rutina takva da nemate uvek vremena da prošetate poljem cveća – zato je rešenje novi Dolce & Gabbana cvetni parfem. Dizajniran tako da vas obgrli mirisom zbog koga ćete imati osećaj kao da ste u rascvetanom vrtu.

Calvin Klein Eternity Air for Women Eau de Parfum

Veoma lako je pronaći tu lepu cvetnu ili voćkastu notu. Svežinu je ipak malo teže postići. Calvin Klein je postavio visoke standarde sa Eternity Air. Kako samo ime kaže, važdušast je i svež, i to sve uz pomoć savršene kombinacije božura, kruške, mošusa i esencije crne ribizle. Kada ga stavite na kožu, teško je razaznati koje note tačno osetite, ali jednostavno je prijatan.

***

Bonus video: Šminkanje po vrućini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram