Tiramisu pramenovi su najveći trend ove godine

Foto: Backgrid AU / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pravi prolećni pramenovi.

Legendarni italijanski dezert s kafom, sočan i prozračni tiramisu, poslužio je kao inspiracija za pramenove koji su trenutno najpopularniji.

Tiramisu pramenovi najavljeni su kao jedan od velikih hitova za 2023. godinu, a pretpostavlja se da će posebno trendi biti na proleće.

Tri nijanse za kosu zanosnu poput najfinijeg deserta

Dezert tiramisu slaže se u tri sloja, od pažljivo izrađene kreme s mascarponeom i jajima, piškota natopljenih kafom te tankog sloja kakao praha, a upravo je taj mali ples slaganja tekstura i nijansi poslužio kao inspiracija za pramenove istog naziva.

Žuta, svetlosmeđa i tamnosmeđa boja vizualno jednako dobro izgledaju na kolaču, kao i na kosi.

Savršen kontrast za kosu iz snova

Tri nijanse plave i smeđe boje u pažljivim se razmacima nižu na kosu, a rezultat je vizualno bogatiji volumen te rapsodija boja koje se isprepliću na kosi.

Kod tiramisu pramenova značajna je i njihova širina. Naime, baš poput slojeva na kolaču, i pramenovi na kosi su debeli i upečatljivi, za razliku od nekih drugih tehnika pri kojima se pramenovi nanose na jako tanke sekcije kose.

Ovaj recept dozvoljava odstupanja

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost jako bitna, tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijentima, kako bi tek malo potamnili kosu.

Frizerska slavnih, Niki Li, koja brine o bojama kose žena kao što su Kamila Kabeljo i Hilari Daf, tiramisu pramenove voli videti na plavušama.

Glumici Emi Roberts takvim je pramenovima prošarala kosu za vreme proteklih praznika, što je oduševilo fanove poznate frizerke, ali i glumice.

Ovi pramenovi dobar su ulog

Dobro napravljeni pramenovi traju mesecima, a u tiramisu izvedbi dobro će izgledati i kada izrastu. Uz njih kosa vizualno dobija na volumenu te dobija teksturu zbog koje “bolje stoji”.

Svetli pramenovi uz obraze, podmladiće lice, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda uz razbarušenu, “tek sam izašla iz kreveta” frizuru, prenosi journal.

***

Bonus video: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram