Pramenovi koje ćete poželeti pre odlaska na odmor

pramenovi kosa
Foto:Shutterstock

U letnjim mesecima je popularna kosa koja izgleda kao da je okupana suncem. Mnogi uoči dolaska najtoplijeg godišnjeg doba zato odlučuju da kosu osveže pramenovima koji će im dati taj divni letnji izgled.

Ovakvi pramenovi, osim što lepo izgledaju, popularnost mogu da zahvale i tome što ih je lako održavati i ne zahtevaju toliko česte odlaske u salon. Kad ih jednom uradite, preživeće leto, pišu na sajtu Zadovoljna.hr.

U svakom slučaju, dolazak toplijih dana kod mnogih budi želju da posvetle kosu. Te promene ne moraju da budu drastične da bi bile efektne. Ponekad su dovoljni tek nijansu svetliji pramenovi od trenutne boje kose.

Na umu morate da imate zdravlje kose. Kako se ne bi oštetila, bitno je negovati je za to namenjenim proizvodima i povremeno nahraniti maskama, posebno u letnjim mesecima kada se zbog sunca mogu pojaviti oštećenja.

Kako biste smanjili oštećenja kose leti, tu je još nekoliko saveta:

Nosite šešir

Šešir će štititi vašu kosu od direktne sunčeve svetlosti, a osim toga može biti zgodan modni dodatak.

Koristite maske za kosu

Stručnjaci za kosu slažu se da primena maske jednom nedeljno održava kosu zdravom. U letnjim mesecima hranljive maske posebno gode kosi.

Birajte hidratantne šampone

Osim šampona i regeneratora u rutinu uključite i ulja ili serume za kosu, te ih nanosite na vrhove.

Štitite kosu od štetnih sastojaka

Na odmoru kosi prete oštećenja sa svih strana. Ako se kupate u bazenu, pre ulaska u bazen kosu operite u hladnijoj vodi kako biste ograničili količinu hlora koji se može apsorbovati.

Suzdržavajte se od pegle

U letnjim mesecima pokušajte da korišćenje tih uređaja svedete na minimum. Pokušajte što više da oblikujete kosu na prirodan način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A K I N G Ü L M E Z (@akinglmz)

Svi ti saveti pomoći će vam da vaša kosa u letnjim mesecima ostane zdrava čak i ako se počastite novim pramenovima. I ako razmišljate o promeni, tu je pregršt opcija idealnih za leto.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram