Sve žene u prvom redu Nedelje mode nose iste cipele i gledaćemo ih do kraja godine na svakom koraku

cipele
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Piste na Nedelji mode u Londonu su trenutno sedište svih trendova koji će nas očekivati od sledeće sezone - ali ništa manje nisu eksplicitni ni komadi koji kruže ulicama, a jedan takav detalj su - cipele na špic.

Iako nam ništa nije draže nego da ulovimo trendove koji će se nositi za šest meseci, nesumnjivo nas mnogo više usrećuju modne inspiracije koje možemo koliko sutra da prošetamo na putu do posla, a koje su već potvrdile poznate ličnosti, urednice i stilistkinje fotografisane u prvim redovima.

A, tu se upravo našao jedan trend koji je svima zapao za oko – cipele na špic.

Saira MacLeod / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mada su poslednjih nekoliko meseci centralni deo obuće zauzele baletanke i Meri Džejn cipele, a oba modela su imala za cilj udobnost i komfor, sada na scenu stupa dizajn koji istovremeno volimo zbog prefinjenog izgleda, i proklinjemo – jer su obično neudobne.

MATTPAPZ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali, pošto je očigledno da se „špic“ vratio i to na revijama Loewe, Versace, Prada, Jil Sander, Gucci, Givenchi, Zimmermann, Saint Laurent, Huishan Zhang i Schiaparelli, nije čudno što se podigla fama oko kultnog trenda iz 90-ih. Ovaj grandiozni kambek je naravno zabrinuo mnoge, kako zbog pitanja njihove funkcionalnosti, tako i zbog neočekivane tranzicije sa stavljanja akcenta na udobnost, na modele koji nose sa sobom i potencijalne čukljeve i žuljeve, ali nas njihova lepota dovoljno fascinira da bar na trenutak zaboravimo na to.

DWTM / Goff Photos / Profimedia

Ipak, modni znalci i posetioci nedelje mode nas uveravaju da nema mesta za brigu i da će se zapravo ovaj model cipela uklopiti u duh savremene žene.

U stvari, možete ga nositi na bilo koji način. Sa omiljenim farmerkama, hulahopkama, haljinama, čak i sa kratkim čarapama.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram