Spektakularna haljina Keri Maligan stara 73 godine je hodajuća istorija mode i zasenila je sve na dodeli BAFTA nagrada

Keri Maligan
Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznata britanska glumica Keri Maligan se na dodeli BAFTA nagrada u Rojal festival holu u Londonu pojavila u izdanju kojim je očarala sve.

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti dodelila je sinoć BAFTA nagrade u Rojal festival holu u Londonu, a svečana ceremonija okupila je veliki broj svetskih zvezda. Jedno od izdanja o kojima će se sigurno dugo pričati je toaleta u kojoj se pojavila britanska glumica Keri Maligan.

#related-news_0

Maligan je obeležila prošlu godinu ulogama u filmovima Saltburn i Maestro, a za svoj rad u filmu Bredlija Kupera je nominovana za BAFTA nagradu i Oskara u kategoriji za najbolju žensku glavnu ulogu.

Na ceremoniju u Londonu Keri je stigla u haljini modne kuće Dior, ali ne bilo kakvoj. U pitanju je čuvena Dior Autriche, toaleta iz kolekcije za jesen i zimu 1951/52. godine, svilena kreacija s plišanim detaljima.

Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia
Foto: James Warren / imago stock&people / Profimedia

Gornji deo ove haljine je pripijen uz telo, ima steznik, a od kukova se širi u raskošni balski kroj. Između grudi nalazi se umetnuta plišana tkanina, svetlucava i jednostavna, kakva krasi i zadnji deo suknje.

Kristijan Dior osmislio ju je inspirisan ženskim stilom iz 19. veka, a spada u prave primere remek-dela u modi.

Keri Maligan je, inače, stigla na svečanost u društvu supruga Markusa Mamforda, za kog je udata od 2012. godine, a pozirala je i s ekipom koja stoji iza filma Maestro.

Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia
Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Crvenim tepihom BAFTA nagrada su prošetale i Ema Stoun, Margo Robi, Emili Blant, Kejt Blanšet, Robert Dauni Džunior, Kilijan Marfi i mnogi drugi…

Ema Stoun 

Foto:James Warren / imago stock&people / Profimedia

Margo Robi

Foto: James Warren / imago stock&people / Profimedia
Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram