Sunčano rumenilo – trend s TikToka za kojim su poznate lepotice lude

foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Obrazi koji izgledaju kao posle dana provedenog na plaži.

Iako većinu leta provedemo sklanjajući se od štetnih sunčevih zraka i pazeći da ne izgorimo, na TikToku poslednjih dana trenduje nov način stavljanja rumenila koje neodoljivo podseća na one slatke crvenkaste opekotine od sunca koje se uhvate na našim jagodičnim kostima.

Ne možemo da se ljutimo na ovaj trend, iako ne preporučujemo izlaganje jakom suncu kako bi na prirodan način postigli ovaj efekat blago izgorelog lica.

Ima nešto romantično u tom izgledu, pogotovo zato što sa sobom nosi osećaj celog leta provedenog na sunčanoj obali pored mora, a sve volimo kako izgledamo kada nas malo okupa julsko sunce i slana voda učini svoje.

@zoekimkenealy Sunkissed blush. I legit am obsessed with the way this came out gotta have a heavy hand😫 #sunkissedmakeup #nomakeupmakeup #naturalblush ♬ Sazed - STRFKR

Nismo sigurne odakle je počeo ovaj trend, ali vidimo kako polako preplavljuje društvene mreže. Mislimo da je možda potekao od Bele Hadid i Hejli Bajber koje postaju zaštitno lice ovakvog rumenila, a prelepim manekenkama lako ide od ruke da brzo uspostavljaju nove zakone lepote.

Još jedan razlog zbog kog mislimo da je pomama za ovakvim načinom šminkanja je taj što sada šminkeri i poznate ličnosti sve više nastoje da njihova šminka deluje što prirodnije, polako u zaborav padaju svi oni slojevi pudera i vidljiva šminka na licu.

A, osim toga, malo crvenila na licu odaje utisak razigranosti i mladalačke energije, a takođe podseća na lenjo provedeno leto uživanja na plaži. Šik je, ne treba vam mnogo vremena da ga izvedete i to ga čini savršenim za ovu letnju sezonu.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram