„Stvari iz Zare koje izgledaju prejeftino“

Foto: Youtube/Anna Bey

Kada krenete u šoping, ovo je jako korisno znati!

Ana Bej je švedska blogerka čija je reputacija kontroverzna. Naime, ona se predstavlja kao žena koja će vas naučiti da izgledate „skupo“ i elegantno, s ciljem da tako privučete bogatog muškarca.

Ona tvrdi da je na taj način „upecala“ svog bogatog dečka, koji je bankar.

Ana daje različite savete, a mnogi se odnose na modu i odeću. Jedan svoj video posvetila je šopingu u Zari – navela je sedam detalja na odeći hight street brenda koje treba izbegavati, jer izgledaju jeftino.

Ovo su ti detalji.

Imitacija tvida sa zlatnim dugmadima

Ana kaže da bi žene trebalo da izbegavaju Zarinu odeću koja imitira tvid, ako žele da izgledaju skupo.

„Jedna stvar koju nikada neću kupiti u Zari je njihova imitacija tvida. Taj tvid čak i ne liči na tvid. Znate li kako izgleda? Kao nešto čime obrišete podove. Tanki tvid je nešto što Zara mnogo radi i oni to prave godinama i godinama. Čak se i ovoga sećam iz dana kada nisam imala novca i kupovala sam ovako nešto jer sam mislila da ću izgledati skuplje. Ali u stvarnosti, to je hodajuća reklama za Zaru, jer je to ono po čemu su oni zaista poznati, ta vrsta tkanine“, tvrdi Ana.

Cipele sa zlatnim detaljima

Sledeće što je vlogerka navela bile su cipele sa detaljima „zlatnog plastičnog izgleda“ na prednjoj strani.

„Ovo je mega jeftin izgled. Lako bih nosila cipele bez zlatnih stvari jer su cipele u redu. Tako da one zapravo ne bi nužno izgledale kao par Zara cipela. Ali onda je Zara samo smanjila kvalitet cele cipele dodajući takve vrste detalja“, kaže Ana.

Šortsevi s velikim dugmadima i lošim porubima

Ana je otkrila da nikada ne bi nosila šorts sa velikim „lažnim“ dugmadima i rekla da je izbegava šavove koji deluju „neujednačeno“ i „neprivlačno“.

„Izgleda veoma jeftino jer je lažno zlato ili očigledno niko neće nositi dugmad od pravog zlata. Ono što je zaista neprivlačno kod ovih šortseva je način na koji su napravljeni, jer kada ih pogledate, možete videti kako vire šavovi. I sve što se gužva, zaista izgleda jeftino i vrlo je uobičajeno kod artikala brze mode“, tvrdi ona.

Dezeni koji izgledaju jeftino

Ana tvrdi da je većina cvetnih i životinjskih dezena u Zari izgleda grozno.

„Ušla sam u Zaru da kupim ove stvari. Šta sam videla? Užasne dezene, ružne dezene, očajni dezen za dezenom“, kaže Ana, dodajući da je videla tek nekoliko printova koji izgledaju dobro.

Crne mini suknje od tanke tkanine sa lošim šavovima

„Problem sa tkaninom koja je ovakva sintetika je što je veoma je rastegljiva – što je dobra stvar, ali je i jako tanka i veoma nagužvana“, rekla je Ana.

Dodala je i da šavovi izgledaju užasno i veoma neujednačeno.

„Ništa nije pravo. A sa klimavom i tankom tkaninom, to se samo ističe. Tako da će nešto ovako izgledati neverovatno jeftino“, kaže Ana.

Sakoi od tankog, jeftinog materijala koji se gužvaju

Ana ne bi preporučila kupovinu sakoa u Zari jer je tkanina tanka i lako se gužva.

„Mnogi ljudi kupuju blejzere u Zari i zaborave kako njihovi sakoi zapravo izgledaju jeftino. Ne bih nosila ovakav blejzer jer tkanina nije baš prikladna. Opet je previše tanak i previše jeftin. Osim toga, problem je što se ludo gužva, što znači da kada nosite ovakav blejzer uz malo pokreta, odmah ćete izgledati izgužvano“, objasnila je.

Široke, bezoblične bluze i košulje

Konačno, vlogerka je odabrala prevelike košulje kao svoj sedmi detalj koji bi izbegavala da kupuje u Zari.

„Ovo nikome ne laska, osim ako niste trudni. Ali oni u osnovi prodaju ove vrste krojeva za žene koje nemaju pojma kako da se oblače, kako da se stilizuju. I naravno, žene će samo izgledati gore, čak i ako recimo imaju nešto što žele da sakriju, možda malo stomaka ili su malo krupnije itd“, priča Ana.

„Kada obučete ovako nešto što liči na šator, izgledaćete mnogo gore nego ako pokušate da poboljšate svoju figuru, pokušate da stvorite malo oblika ili siluet“, dodala je.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram