Na koje skupe mirise mirišu povoljni Zara parfemi

Foto: Ievgeniia Pidgorna / Alamy / Alamy / Profimedia

Sigurno vam se više puta desilo da neko u prostoriji miriše neodoljivo, ali kada ga radoznalo pitate koji je to parfem i dobijete željeni odgovor, saznate da košta 10.000 dinara i da nema šanse da ga priuštite. Srećom, tu su povoljne zamene za poznate svetske parfeme, koje mirišu gotovo identično.

Hypnotic poison Dior poznat je po mirisnim notama jasmina, badema i mošusa, međutim nije za svačiji džep.  Zamena za njega je parfem Zara Nuit, koji košta 1.300 dinara, a mnogi kažu da je miris vrlo sličan.

Zara Nuit dolazi u bočici od 90 mililitara, a na sajtu ovog brenda opisan je kao „moćan, nezaboravan parfem“.

Luksuzan francuski parfem Yves Saint Laurent Black Opium takođe ima svoju jeftiniju verziju. Parfem Zara Gardenia mnogi porede sa popularnim prefinjenim mirisom.

Oba parfema imaju mirisne note jasmina i vanile. Zarin parfem košta oko 1.300 dinara, i trenutno je na sniženju, dok je cena Black Opium-a za istu militražu, skoro deset puta veća.

Još jedan parfem iz Zare, Red vanilla, navodno je odlična zamena za parfem marke Lancome, poznati La vie est belle.

Zbog nežnih voćnih i cvetnih tonova, ova dva mirisa teško se razlikuju. Zara Red Vanilla, takođe košta oko 1.300 dinara, za militražu od 100ml.

Chanel parfemi sinonim su za vanvremenski šik, prefinjenost i eleganciju. Međutim, i oni su dosta skupi, pa je kao zamena tu Apple Juice koji mnogi porede sa Chanel Chance.

t

Mirišu na jasmin, grejpfrut i kedar i savršeni su za svakodnevno korišćenje. Cene Zarinih parfema uglavnom se ne razlikuju bez obzira na miris, pa i ovaj košta oko 1.300 dinara.

Poslednji u nizu povoljnih zamena za skupe svetske parfeme jeste popularni Zara Ochrid, koji se poredi sa parfemom Bombshell brenda Victoria’s Secret.

Da li je vama cena presudna kada je u pitanju izbor parfema, ili vam je prosto važno da lepo mirišete bez obzira na cenu i brend?

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram