Bojanini ulovi iz Zare: Kako iz gomile uvek izvučem najbolje

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Bojana Marjanović je jedna od onih žena koje prosto znaju da se obuku i iako na njoj nikad ništa ne šljašti, izgleda kao da živi modu. U haosu rasprodaja uvek iz gomile stvari ume da izvuče komad koji izgleda vrhunski.

Nekada je u šali zovemo „Zara Bojana“, jer ono što u njihovim prodavnicama druge žene nikad ne bi prepoznale kao hit komad, ona kupi. Kad god joj kažemo – super ti je to, odakle je, kaže – iz Zare. Zato smo je slikali u stvarima koje je tamo ulovila i porazgovarali sa njom o tome kako ih primeti, kombinuje i u čemu je trik njenih autfita bez mane.

„Inspiraciju nalazim na ulici, u kafićima, u restoranima, gledam žene oko sebe koje su obučene drugačije, koje imaju neki detalj koji se ističe, na primer – nakit, na prvi pogled nemoguće kombinacije dezena i boja, obuća. Inspirišu me i Pinterest i Instagram, a prelistavam i svestke modne magazine kad imam priliku.

Volim trendove, ali se trudim da se držim svog stila. Lepo je pratiti modu, ali ne po svaku cenu. Nisu svi komadi i nije svaki modni trend nosiv za svakoga. Na primer, kad su svi nosili platforme, ja nisam mogla da ih podnesem, ne volim ni trenerke, sve varijante ružnih, nabudženih, svemirskih cipela i patika.

Kombinujem elegantne i jednostavne stvari. Ono što je meni presudno je da se u tome što nosim osećam prijatno.

Biram stvari tako što mogu da ih zamislim kako će izgledati u različitim odevnim kombinacijama. Na primer skup nakit koji sam nasledila volim da kombinujem uz bižuteriju s Kalenića, crveno miksujem uz roze, leopard dezen uz crveno, roze i patike.

Odevni predmet kad se izvuče iz konteksta, kad se izmesti iz gomile može potpuno drugačije da izgleda. I to je caka.

Cena i brend mi nisu presudni prilikom kupovine, ali često biram Zaru. Tu uspem da nađem komade koji odgovaraju mom stilu. Druge žene mi kažu da često ne mogu da pronađu ništa, ali ja imam nekoliko trikova, radar da pronađem dobre komade.

Uvek napravim po tri kruga, posebno kad su sniženja, jer mi je na prvo gledanje sve haotično.

Onda iz gomile izvučem boju i komad koji mi deluju fenomenalno. Ti komadi uvek imaju nešto što ih razlikuje od ostalih komada. Uvek, obavezno probam. Gledam sastav, ali to mi nije presudno. Prepoznam da dodir da li mi materijal prija ili ne prija.

Haljina sako

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Kupila sam je pred Novu godinu, za poslovnu proslavu. Kupila sam je preko sajta, mislila sam da ću je vratiti, nisam bila sigurna kako stoji, ali se ispostavilo da je super nosiva. Kombinovala sam je samo uz crne dugačke čizme sa štiklom i bose noge.

Šljokičasta haljina na bretele i crni sako

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ovo nosim uz lakovane štikle i dokolenice. Iako žene uz šljokice uglavnom izbegavaju nakit, ja baš volim da ga kombinujem – zlatne ogrlice i glomazno prstenje koje sam nasledila od babe.

Haljina sa konjima

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nju kombinujem uz debeli braon kaiš i beli satenski sako. Haljina je kupljena pre dve godine na sniženju, ogromna je, ali volim da kupim i veće, nosim M, a kupim XL. Tako je bilo i sa ovim komadom.

Crni sako

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ovo je komad koji kombinujem uz svašta, ali najviše volim da ga nosim uz haljinu koja se ispod njega ni ne vidi, cipele i dokolenice koje zajedno izgledaju kao uske čizme.

Roze košulja

Bojana Marjanović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Kupila sam je na sniženju, izvukla sam je iz gomile. Odmah sam smislila da je nosim uz farmerke ili šorts.

***

Bonus video: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram