Skriveni simboli na Zara etiketama koji olakšavaju kupovinu

Foto: Sorbis / Shutterstock.com

Društvena mreža TikTok je postala rasadnik malih trikova koji olakšavaju život - čak i u kupovini odeće. High street brend Zara ima simbol na etiketi koji sigurno niste primetili, a koji olakšava pronalaženje veličine koja vam savršeno odgovara.

Veličine ženske odeće su apsurdne – drastično variraju od brenda do brenda. Ono što je u jednoj prodavnici L veličina, u drugoj je S.

A dosta brendova uopšte nije inkluzivno, tako da najčešće osobe koje nose veće veličine ne mogu da kupuju njihovu odeću.

U svakom slučaju, upravo zbog različitih veličina kupovina može da nas sludi, posebno ako želimo nešto da pazarimo onlajn.

Foto: Nova.rs

Popularni brend Zara varira sa brojevima i unutar svojih kolekcija – nekad nam odgovara manja veličina Zara jakne, a veća veličina suknje, i slično. Jedan TikTok trik ukazuje kako možemo da utvrdimo treba li nam veći ili manji broj u odnosu na onaj koji inače nosimo.

Naime, navodno treba obratiti pažnju da li na etiketi, u gornjem delu, stoji sivi kvadrat, trougao ili krug.

Ako vidite kvadrat, možete da probate broj koji uglavnom nosite.

Ako vidite trougao, odeća je manjeg kroja – dakle probajte veći broj. Ako vidite krug, odeća je većeg kroja, pa vam treba manja veličina.

@officially_outfits

Zara sizing guide.. #zara #fyp #zarahaul #fashion

♬ original sound – officiallyoutfits

Trougao je simbol kolekcije Trafaluc, krug kolekcije Basic, i na kraju, kvadrat je simbol kolekcije Womanswear.

***

Bonus video:Već viđeno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram