Stavila sam filere u usne i to je najgora odluka mog života – evo zašto

Foto: TikTok / giseleayora

"Sada shvatam da je rizik ogroman".

Žizel Ajora, bjuti influenserka iz Nju Džersija, ima prirodno pune usne, ali je ipak odlučila da stavi filer 2021. godine, kako bi dobila izgled koji je u njenom poslu bio imperativ.

Ajora je rekla da nikada nije trebalo da pokuša da popravi ono što nije pokvareno – jer su joj na kraju bile potrebne dodatne injekcije, a kasnije je dobila retki čir na usnama.

„Žao mi je zbog svega. Ovo mi nije ni trebalo, jer to nije bila nesigurnost, za početak. Sada shvatam da je rizik ogroman“, rekla je Ajora u intervjuu za Insajder.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gisele Ayora | Latina Creator 🇪🇨|Beauty Videos 🍒 (@gisele.ayora)

Ajora je rekla da sada podstiče ljude zainteresovane za filere da odmere rizike.

„Znam da zvuči tako sujetno, ali ja uvek razmišljam o svojim usnama. U tome je stvar, što nisam morala da brinem o tome što mi neko gleda u lice, dok nisam ovo uradila. Učinilo me je tako nesigurnom“, rekla je Ajora.

Pošto je uštedela dovoljno novca kada je napunila 30 godina, Ajora je odlučila da će staviti filere 2021. Pronašla je obližnju kliniku kojom upravljaju dve bivše lekarke hitne pomoći nakon oko 20 minuta onlajn istraživanja, i nije pregledala nijednu fotografiju pre i posle da vidi da li se rezultati poklapaju sa onim što je očekivala.

„Pomislila sam – ona je doktorka, ona bi trebalo da zna šta radi“, rekla je Ajora.

@giseleayoraCurrently mine is over cleaning.♬ original sound – Mikaela ✨

Zato je zakazala termin. Bez razgovora o neželjenim efektima, Ajorina doktorka joj je ubrizgala „pola šprica“, što bi bilo oko 0,5 mililitara filera između njenih gornjih i donjih usana. Ajora je napustila kliniku 30 minuta kasnije sa malo pojma šta da očekuje tokom svog procesa zarastanja, rekla je.

Period oporavka je na kraju bio mučan. Posle dva dana otoka, uobičajenog neželjenog efekta filera za usne, Ajora je primetila „okrugle, crvene izbočine“ na mestima ubrizgavanja na usnama.

„Izgledali su kao ugrizi buba“, dodala je ona.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gisele Ayora | Latina Creator 🇪🇨|Beauty Videos 🍒 (@gisele.ayora)

Izbočine su joj ostale na usnama oko mesec dana. Inače, te kvrge se mogu pojaviti nakon dobijanja filera i trebalo bi da se povuku nakon nekoliko dana do nedelja.

Međutim, onda je shvatila da su joj usne iskrivljene; desna strana bila je primetno punija od leve. Ajora se vratila na kliniku dve nedelje nakon početne procedure za naknadni pregled i podelila je zabrinutost. Doktorka je pokušala da joj izjednači usne ubrizgavanjem više filera na njenu levu stranu.

Njeni problemi su se odatle pogoršali. Ajorine usne su ostale iskrivljene, rekla je, a kasnije se na unutrašnjoj strani usne stvorio stvrdnuti čir. Izveštaji o slučajevima ukazuju na to da se tvrde, a ponekad i bolne lezije retko formiraju u oblastima koje primaju filer, ali ne postoje objavljene studije o ovom neželjenom efektu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gisele Ayora | Latina Creator 🇪🇨|Beauty Videos 🍒 (@gisele.ayora)

Ajora je klinici poslala fotografije svoje lezije u imejlovima koje je pregledao Insajder. Rekla je da su lekari odgovorili preko telefona tako što su joj uverili da su čirevi „normalan“ neželjeni efekat, uprkos nedostatku istraživanja o ovom neželjenom efektu.

Dve nedelje kasnije, Ajora se vratila u kliniku treći put i pitala da li lekarka može u potpunosti da rastvori njen filer. Onda je saznala da klinika ne nudi hijaluronidazu, proizvod koji rastvara filer za usne. Umesto toga, njena doktorka joj je ubrizgala filer po treći i poslednji put kako bi pokušala da ispravi neravnine.

Iako se njen filer konačno izjednačio, čir na Ajorinoj usni ostao je smetnja. Posetila je dermatologa koji je lečio čir hijaluronidazom da bi smanjio leziju. Iako je htela da rastvori sav svoj filer za usne, dermatolog je rekao da bi proces mogao da ponovo učini njene usne neujednačenim i predložio joj je da sačeka da se filer sam rastvori.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Gisele Ayora | Latina Creator 🇪🇨|Beauty Videos 🍒 (@gisele.ayora)

Ajora je rekla da više neće stavljati filer za usne i poziva svoje pratioce da pažljivo razmotre rizike procedure.

„Jako je važno pronaći doktora koji se zaista ponosi svojim radom i brigom tako da se vi osećate bezbedno i razumete šta bi se moglo dogoditi pre nego što donesete tu odluku“, zaključula je.

***
BONUS VIDEO: Tretman lica korom banane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram