Šta ti se dešava s kožom ako svaki dan piješ toplu vodu

Moda i lepota 01. apr 202114:35 > 11. maj 2021 12:09
topla voda koža
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Znamo svi koliko je važno da unosimo dovoljno vode svakog dana. Voda je bitna i za naš ten jer je samo hidrirana koža – lepa. Međutim, čaša tople vode svakog dana čini čuda za kožu, nekad i bolje od mnogih skupih preparata.

Čisti kožu

Topla voda pomaže u izbacivanju toksina iz vašeg tela. Od nje raste telesna temperatura, znojimo se i tako se lakše oslobađamo otrovnih materija. Rezulat je manji rizik od akni i baršunasta i blistava koža.

Usporava starenje

Toksini takođe čine da koža brže stari i izaziva podočnjake i vrećice ispod očiju. Ako budete pili toplu vodu redovno, tako ćete popraviti štetu koju slobodni radikali prave na ćelijama kože. Tako će koža biti glatka i zategnuta.

Pročitajte još:

Umanjuje perut

Topla voda hidrira kožu glave, što u krajnoj liniji sprečava perutanje. Kad vam je koža glave zdrava i hidrirana, kosa je sjajna i meka. Pored toga, voda aktivira nervne završetke u korenu dlake, što podstiče rast kose, pišu na sajtu Bright Side.

Koža je blistavija

Redovno ispijanje tople vode pomoći će vašem telu da se izbori sa masnim naslagama, to će i opustiti mišiće, a i podstaći će cirkulaciju. Ovo poslednje naročito obnavlja ćelije kože i neguje ih. Uz to, tako se ćelije kože bolje snabdevaju kiseonikom, pa ona oživi i obnavlja se.

Preparati bolje deluju

Uz toplu vodu ćete najlakše pokrenuti metabolizam, a od toga ćete zauzvrat izvući najbolje iz kremica i seruma koje inače koristite. Inače, zbog problema ssa stomakom teško je uzeti dovoljno vitamina i minerala iz hrane. Topla voda će srediti te probleme i koža će sinuti novim sjajem jer će dobiti sve potrebne nutrijente.

Hidrira lice

Koliko god da vam je skupa hidratantna krema, nećete se rešiti bora ako ne pijete dovoljno vode. Takođe, jedna tako jednostavna navika – ispijanje tople vode svakog dana – ujednačiće ten, smanjićete nadutost i zategnućete kožu.

Sprečava infekcije

Puna čaša tople vode čuva bubrege i pomaže telu da se bori sa upalama. Kad su vam organi čisti i rade kako treba, koža vam je manje podložna infekcijama. Za još bolje rezultate u čašu tople vode dodajte par kapi soka od limuna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram