Zašto ne smeš da brišeš lice peškirom

Moda i lepota 24. mar 202111:50 > 11. maj 2021 12:09
Foto: Shutterstock

Taman kad smo mislili da su telefoni i WC daske mesta na kom se nalazi najviše bakterija, stiže novo upozorenje stručnjaka za kožu - peškiri su ih puni! Učinite svom licu uslugu i ne brišite ga peškirom.

Možete dobiti akne

Ako brišete lice istim peškirom kojim ste brisali telo, vreme je da prestanete. Vlažni peškiri stoje u kupatilu i odlična su podloga za bakterije. Kad protrljate lice peškirom premeštate sve te bakterije na kožu što vremenom dovodi do zapušenih pora i pojave akni ili bubuljica.

Pročitajte još:

Čak i ako za lice imate poseban peškir, a ne menjate ga svaki dan – situacija je slična.

Koža brže stari

Frotirski peškiri su previše grubi za vaše lice i redovnom upotrebom će nastati sitna oštećenja na koži, zbog čega je ona podložnija infekcijama i boranju. Što više perete, peškiri postaju grublji, što dugoročno ima efekat pilinga koji je na svakodnevnoj bazi preagresivan za vašu kožu.

Umanjuje efikasnost sredstava za negu

Možda se čini da je sušenje lica nakon pranja prirodno, ali vaša koža zapravo neće moći da izvuče maksimum iz proizvoda koje koristite. Hidratantna krema će bolje prodreti u kožu pre nego što sva voda ispari sa njene površine. Izbegavanje sušenja peškirom omogućava vašim proizvodima za negu kože da „zaključaju“ vlagu koja je potrebna da lice izgleda mladoliko i zdravo, piše Bright Side.

Iritira kožu

Ako vam je koža osetljiva, korišćenje peškira opet nije najbolja opcija. Budući da većina tkanina peškira može biti previše gruba, brisanje lica može rezultirati crvenilom i iritacijom.

Kako da osušite lice bez peškira

Jednostavno – prirodno, na vazduhu. Ovakvo sušenje traži malo više vremena, ali koža će vam biti zahvalna.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram