Pitali smo kozmetičarku šta je najbolje za podočnjake i bore

Moda i lepota 08. jun 202021:56 > 11. maj 2021 12:11
Tretmani lica
Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Nije svaki tretman lica isti, baš kao ni naši prohtevi kada se spremamo da izdvojimo novac za odlazak kod kozmetičarke.

Neki od nas žele da spreče pojavu prvih bora, drugi da eliminišu one koje su im se usekle u čelo, a kada se vratimo s mora, obično zavapimo da nam skinu fleke od sunca. U zavisnosti od toga šta hoćete da postignete sa kožom – birajte tretman. Maja Milivojević iz salona Kim Cosmedica nam je otkrila koji tretman je najefikasniji za koju „boljku“.

Bore – hijaluronski fileri ili mezoterapija

Nije isto da li želite da ciljano uklonite neku duboku boru ili da usporite starenje. Za eliminisanje bora naša sagovornica preporučuje hijaluronske filere, a ako želite da usporite starenje tu je mezoterapija s iglom ili bez igle.

Pročitajte još:

Ona u naše ćelije dodaje aktivne sastojke koje koža sadrži dok smo mladi. Mezoterapija podstiče produkciju kolagena i elastina i stimuliše metabolizam ćelija kože. Uz sve to postižu se i prevencija pojave prvih bora, ali i redukcija već postojećih bora.

Zatezanje opuštene kože – radiotalasni lifting

Ova vrste liftinga sprovodi toplotu od 42-45 stepeni do derma i stimuliše fibrolaste da prave nova kolagenska vlakna i da stimulišu postojeća. Drugim rečima radiotalasima se zagreva srednji sloj kože, tretman je bezbolan, a efekti zatezanja postaju odmah vidljivi. Stručnjaci kažu da je ovo najsavremeniji i najefikasniji nehiruški lifting na svetu, a primenjuje se i na telu, ne samo na licu.

Podizanje kapaka – plazma pen

Plazma pen je vrsta nehiruškog liftinga koji deluje na smanjenje dubine bora i ožiljaka, čak skida i tetovaže, a idealan je tretman za podizanje opuštenih kapaka. Uklanja višak kože sa gornjih kapaka, smanjuje „jastučiće“ sa donjih i zateže kožu očne regije.

Prvo se nanosi lokalna anestezija u vidu kreme, nakon čega se iglicom tretira problematična površina kože. Tretman ne boli, već pecka, a period oporavka je od tri do pet dana i tada se javlja manji otok.

Proširene pore – hemijski piling ili dermapen

Dermapen kombinuje drevne kineske akupunkturne tehnike sa savremenom mezoterapijskom praksom. Ima dvojako dejstvo, prvo je indukcija kolagena kontrolisanim ranjavanjem čime se dobija zdrava, elastična koža koja izgleda znatno mlađe, bez nepravilnosti, sa manje vidljivim porama. Drugo – povećava se transdermalna penetracija aktivnih supstanci, čime se i usporava starenje kože.

Fleke na licu – hemijski piling

Hemijski piling koristi hemijski rastvor da bi poboljšao i uglačao teksturu kože odstranjujući njene spoljne oštećene slojeve sa namerom da se postigne ćelijska obnova i da se stvori „nova koža“. U hemijskom pilingu koriste se AHA i TCA voćne kiseline.

Podočnjaci – plazma pen

Ukoliko vas muče kesice ispod očiju, naša sagovornica preporučuje plazma pen, a ako vas nerviraju tamni kolutovi, isprobajte mezoterapiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram