Skandinavke imaju najlepšu kožu, a ovo su pravila koja poštuju bez izuzetka

Foto:Screenshot/Instagram/daerikssoon/fannyamandanilsson's profile picture fannyamandanilsson

Trikovi za blistavu i negovanu kožu 365 dana godišnje.

Ono što kod Skandinavki volimo jeste njihova jednostavnost. Recimo, za razliku od Koreanki koje imaju skincare rutine od 12 koraka, Skandinavke se trude da budu što jednostavnije i zato su pronašle recepte koji ne iziskuje puno truda, a daje dobre rezultate.

U nastavku vam donosimo tri ključne rutine u njihovoj nezi kože.

Hidratacija je ključna

Prvi korak do savršene kože je hidratacija. To znači da morate da pijete dovoljno vode, ali i birate hidratantne proizvode, najbolje one s hijaluronskom kiselinom. Dobar trik je da kremu ili losion nanesete na lice tri minuta nakon pranja lica.

Još nekoliko dobrih skincare trikova su: ne zaboravite da koristite kremu ili losion svaki dan, koristite nežni čistač koji neće ukloniti prirodna ulja, koristite eksfolijate jednom do dva puta nedeljno, te kožu zaštitite od vetra i sunca.

Skincare rutina neka bude sezonska

Skincare rutinu treba da menjate u zavisnosti od godišnjeg doba. Ono što funkcioniše leti, neće zimi zbog drugačijih uslova kojima je naša koža izložena. Različita je količina vlage u vazduhu, a različit je i nivo UV zračenja. U hladnim mesecima treba da koristite proizvode koji će koži pomoći da zadrži vlagu. Zbog toga ćete zimi da birate bogate kreme i serume, a leti proizvode koji neće biti masni i koji neće začepiti pore.

Nikada ne preskačite SPF

Bilo ko, ko imalo zna o skincare nezi, zna da se zaštitni faktor ne preskače, bez obzira na godišnje doba. Zimi on može biti niži nego leti, ali nije preporučljivo da bude niži od 20. UV zračenje postoji cele godine, a upravo SPF prva je crta odbrane protiv preuranjene pojave bora i finih linija. Takođe, nije dovoljno SPF naneti samo ujutro, treba ga obnavljati kasnije u danu. Dobro je u torbi uvek da imate i balzam za usne sa SPF-om kako bi od sunčevog zračenja zaštitili i usne, piše journal.hr.

***

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram