11 svakodnevnih modnih i bjuti navika zbog kojih svaka žena izgleda starije

Kristi Tarlington
Foto: JOHN NACION / INSTAR Images / Profimedia

Bjuti navike koje treba da izbegavamo.

Ponekad, nesvesno radimo neke stvari koje dovode do toga da izgledamo starije. I ne, ovde ne pričamo o lošim navikama poput nepravilne ishrane, neredovnog spavanja, već o bjuti navikama.

Taman ten

Mnoge žene vole preplanulu kožu. Povrh toga, vitamin D koji pruža sunce može učiniti da se osećate odlično. Međutim, previše izlaganja suncu negativno utiče na vašu kožu i može učiniti da izgledate starije. Na primer, Viktorija Bekam je priznala da sada više voli svoju prirodnu boju kože jer je preterano tamnjenje učinilo da izgleda starije. Ne zaboravite „boja“ se brzo skine, a posledice sunčanja se sve više vide kako starite.

Crna odeća

Kada ne znaju šta da obuku, žene često biraju crnu odeću jer je uobičajeno verovanje da se ona uz sve slaže i čini da izgledate elegantno. Ali potpuno crna odeća može učiniti da izgledate dosadno, pa čak i iscrpljeno. Takođe ističe bore.

Tamna šminka

Šminka je odličan „alat“ kada je u pitanju sakrivanje nesavršenosti lica. Takođe, tu je i da ulepša vaše lice. Imajući ovo na umu, možete naneti ponekad više šminke nego što je potrebno ili odabrati tamne i teške boje, što nije uvek nužno loše, ali može učiniti da izgledate starije.

Garderoba sa velikim cvetovima

Iako će cvetni printovi uvek biti u trendu, neke vrste je najbolje izbegavati ako ne želite da izgledate starije. Prema rečima stručnjaka za modu, veliki, glomazni i smeli cvetni printovi čine da izgledate mnogo starije.

Maskara i crni ajlajner

Šminka može učiniti da vaše oči izgledaju sjajnije i veće. Ali pazite da ne preterujete jer ako izgubite ravnotežu i preterate, možete da naglasite delove lica koje ne želite da istaknete. Da bi vaše oči izgledale prirodno, izbegavajte da preterujete sa crnim ajlajnerom i maskarom.

Širi modeli

Nije tajna da su jakne ili prevelika odeća u trendu. Ali istina je i da vas mogu učiniti starijim ako ne znate kako da ih kombinujete. Vrećasta odeća zapravo ne stilizuje vašu siluetu. Umesto toga, povećava je.

Helanke

Iako su udobne, ako izaberete helanke u pogrešnoj veličini ili one s plitkim strukom, može se desiti da vašu figuru istakne na nezgodnim mestima.

Usklađivanje odeće

Usklađivanje torbe sa štiklama, jaknom, pa čak i šminkom, može učiniti da izgledate starije.

Jako dugi nokti

Dugi veštački nokti sa različitim dizajnom izgledaju kao odličan izbor za isticanje vaših ruku, ali ih mogu učiniti starijim. S druge strane, kratki i dobro negovani nokti ističu ostatak vašeg izgleda, bez obzira na stil.

Koža vrata

Kako starite, koža na vratu ima tendenciju da se opusti i ovo je skroz normalan proces. Takođe je prilično uobičajeno da žene pokušavaju da je sakriju rolkama, ali one nisu najbolje rešenje. Umesto toga, nosite odeću sa V izrezom, marame i šalove.

Obuća s malom, a debelom štiklom

Uobičajeno je da ćete u nekom trenutku izabrati udobnost umesto atraktivne obuće. Ali ako želite da izgledate elegantno i otmeno, izbegavajte cipele sa malom, a debelom štiklom.

***

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram