Sigurno ne koristite ove proizvode za kosu – a video pokazuje zašto bi trebalo

Foto:Screenshot/TikTok/stephenalansalonil

Šokantan video koji je podeljen na TikToku pokazuje stepen štete koju fen i pegla mogu da izazovu kosi – ali i moć proizvoda koji su namenjeni zaštiti dlake od toplote, a koji se dosta retko koriste.

Firzerka iz salona Stephen Alan u Americi poprskala je sredstvo za zaštitu od toplote na jedan deo papira, a zatim je koristila peglu na papiru.

Deo papira bez spreja za toplotnu zaštitu je pocrneo, dok je deo poprskan proizvodom ostao isti.

@stephenalansalonil We promise, it works! 🙌🏻 Heat protectant is so important to ensure your strands stay in the best condition ✨ #stephenalansalon #fyp ♬ Super Freaky Girl - Nicki Minaj

„Danas odgovaramo na pitanje da li toplotna zaštita zaista funkcioniše. Uzimam naše sredstvo za zaštitu od toplote i prskam ga na papir za kreditne kartice. Očigledno nije tako porozan kao naša kosa, ima veću gustinu, moramo ga malo osušiti na vazduhu. Zaštita od toplote je veoma važna da osigura da vaši pramenovi ostanu u najboljem stanju“, kaže frizerka u videu.

Mnogi korisnici TikToka bili su šokirani snagom spreja za zaštitu od toplote i uznemireni zbog štete koju pegla ili fen mogu da izazovu.

„Nikada nisam koristila toplotnu zaštitu za kosu, uvek sam mislila da je beskorisna.“

„Moji ispucali krajevi su sada tako loši jer nikada nisam koristila sredstvo za zaštitu od toplote, a koristim fen svaki dan“, pisale su korisnice TikToka.

***

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram