Šešir kofa je čudan ali prelep letnji trend

Nina Ricci leto 2020.
Nina Ricci, Foto:Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Mikro torbice smo prevazišli ove zime, a uskoro nam stiže letnji period kada će nam glavni modni adut, bar kada su detalji u pitanju, postati šeširi, marame i turbani.

Kada su predstavljali svoje kolekcije za proleće i leto, dizajneri su bili inspirisani stvarima iz svakodnevnog života, a modna kuća Ninna Ricci je apsolutni pobednik sa šeširima i torbama u obliku kofica ili saksija.

Romantične haljine od žoržeta su kombinovali uz šeširiće kofice u raznim bojama koje kao da su se teleportovale na pistu iz dečjih parkova u kojima se klinci igraju u pesku.

Nina Ricci
Nina Ricci, Foto: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Favorit je žuti lakovani šeširić koji je još više došao do izražaja jer je kombinovan uz crno odelo, ali i druge nijanse su osvojile trendsetere – lavanda, bejbi pink, narandžasta.

Dizajneri brenda Nina Ricci – Rushemy Botter i Lisi Herrebrugh su u celoj kolekciji zadržali temu dečjeg igrališta, pa su za ovo leto predložile i minđuše žvake, kaiševe sa slovima kao iz slovarice i ogromne cirkuske naočare.

Pročitajte još:

Kofica šeširi su nas osvojili još 90-ih, ali su se ušunjali na modnu scenu kada je 2014. Rijana postala opsednuta njima i nosila ih u svakoj mogućoj prilici.

Varijante na temu su široke, od svedenijih, plićih modela, do kofica koje podsećaju na polucilindre u jarkim bojama i od neobičnih materijala. Bez obzira na to da li ste dovoljno hrabri da ih ponesete, ne zaboravite da osvežavaju svaku uobičajenu kombinaciju i da izdvajaju iz gomile. Kada malo bolje razmislite zar to i nije zadatak efektnih modnih detalja – da razbiju dosadu kada dođemo u fazu – nemam šta da obučem.