Tanga sandale će biti najveći hit leta

Moda i lepota 16. mar 202011:40 > 21. jul 2021 10:22
Balenciaga prodavnica
Balenciaga prodavnica; Foto: Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Reč "tange" više nema isto značenje. Od ove sezone nosiće ih i žene koje vole samo dubok i udoban donji veš.

Svaki modni lanac koji se bavi prodajom luksuznih brendova ovog proleća u ponudi ima tange. Ne, ne donji veš. Tanga sandale će ovog leta dominirati ulicama, a sudeći po onima koji prate trendove, nadmašiće i popularnost sandala s kaišićima i rimljanki.

Šta su tanga sandale? Pa – japanke na štiklu.

Gianvito Rossi
Gianvito Rossi; Foto: gianvitorossi.com

Na prvi pogled deluje čudno, ali minimalizam devedesetih se vraća na velika vrata, pa se samim tim i ovaj retro komad našao na listi vodećih trendova 2020.

Top Shop
Top Shop; Foto: topshop.com

Sajt Net-a-Porter za onlajn kupovinu tvrdi da će ovo biti obuća sezone sa neverovatnih 36 verzija koje stižu ovog leta. Gianvito Rossi je jedan od brendova koji je lansirao svoj model Calypso 70, a Net-a-Porter je prodao 1.600 pari tih sandala u jednoj nedelji. Naravno, nisu samo dizajneri luksuznih brendova ponudili svoje preskupe modele, već će i high-street brendovi imati replike i svoje verzije.

Pročitajte još:

Tanga sandale su se zapravo pojavile još prošle sezone kada su ih imali Balenciaga, Bottega Veneta i YEEZY, ali tek ove će doživeti procvat kao omiljene ženske cipele.

Umesto da nosite japanke kao kod pedikira, isprobajte modele koji vam se uklapaju uz letnje autfite koji su podjednako udobni kao njihovi gumeni „rođaci“.

I kad smo kod pedikira – ne zaboravite da ova obuća izlaže u potpunosti stopala, pa bilo kakva zadebljanja na petama i istrugani lakovi na noktima ne dolaze u obzir.