Sedam boja koje će dominirati ove zime

boja odeće
Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Na rang listi najpopularnijih boja zimi tradicionalno pobeđuju crna i siva. Tokom proteklih nekoliko godina ova tamna paleta je malo razblažena nude nijansama. Očigledno inspirisani uspehom asortimana kafe i mleka, brendovi su odlučni da dodaju druge boje u našu zimsku garderobu i nude nam da počnemo odmah.

Bledožuta

Ako zimi nemate dovoljno sunčeve svetlosti, onda su kao zamena spremni džemperi, pletene haljine i tople čarape. Birajući između varijanti žute, bolje je ići ka mirnim nijansama kremastih tonova i ostaviti boju maslačka i sočnog limuna za letnje haljine.

Svetlonarandžasta

Umesto jarkonarandžaste koja izgleda kao dobra doza vitamina D, modni dizajneri predlažu svetliju nijansu koja podseća na boju kajsije. Jakne sa pojasom u struku u ovoj nijansi su jedan od glavnih hitova sezone.

Lavanda

Ovu boja toliko vole mnogi od nas tokom leta da se uspešno preselila u zimske garderobe. Šta više, ispostavilo se da je svetla nijansa lavande veoma raznovrsna i pogodna za skoro sve elemente odeće – od jakni do vunenih pantalona.

Plava

Ove zime najbolje je izabrati dvodelna odela u ovoj boji. Šta više, vredi izabrati nijansu sa “prašnjavim” efektom – ovo je najlakše kombinovati sa tradicionalnim crno-sivim zimskim dodacima i cipelama.

Maslinasta

Zima je savršeno vreme za šetnju u odeći u ovoj tamnoj nijansi. Tradicionalno, u maslinastoj boji su najpopularniji kaputi i čizme sa masivnim ravnim đonom, prevelike jakne i balon pantalone.

Crna

Naravno, nijedna zima ne može bez klasične crne. Ako želite da se obučete u potpuno crno, onda koristite mali stilski savet: kako se odeća ne bi spojila u jednu veliku tamnu tačku, pomešajte različite teksture u jednom stajlingu, piše azra.ba.

Bež

Ne možemo da pobegnemo od nude palete ove sezone. Ali takve vesti treba samo da nas raduju jer minimalistički stajlinzi u bež tonovima oplemenjuju i garantuju win-win odevne kombinacije.

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram