Saveti da vam lak na noktima uvek izgleda besprekorno

Džejn Fonda
Džejn Fonda zna kako da održi svoj lak savršenim, Foto: RC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Oni koji više preferiraju lakirati svoje nokte kući, umesto odlaska kod kozmetičarke, odlično znaju i koja je muka održati ih dugo sjajnim i lepim. Pre svega važno je koristiti kvalitetan lak koji će se duže zadržati na noktima, kao i bazni providnilak, koji ima funkciju očuvanja boje sjajnom...

Stručnjaci se slažu da je moguće imati besprekoran lak na noktima i u kućnim uslovima, ukoliko se vodite ovim savetima:

Nokte nemojte močiti u vodi

Voda ne samo da može rezultirati širenjem ili skupljanjem laka, što može podići pigment, već može nokte učiniti krhkim i suhim, rekla je kozmetičarka Lauren Dune. Iako namakanje može pomoći omekšati grublju kožu na nogama, to nije uvek nužno za nežniju kožu na rukama.

Koristite negujuće lakove

Ako su nokti slabi i lomljivi, lak će se lakše skidati. Međutim, kvalitetni lakovi s hranjivim i hidratantnim sastojcima imaju malo veću zadržavajuću snagu. Kozmetičarka Nadine Abramcik kaže kako je najvažniji osnovni premaz pa ako ćete investirati u jedan kvalitetan lak neka to bude taj.

Koristite otporni završni sloj

Dobar otporan lak u dva sloja teže će se oguliti, ističe kozmetičarka Ejmi Lin.

Lak je potrebno dobro osušiti

Laku obično treba oko sedam do 10 minuta da se osuši. U tom periodu pokušajte mirovati i ništa ne raditi s vašim rukama.

Izbegavajte sušenje vrućim vazduhom

Ako želite ubrzati vreme koje je potrebno da se lak osuši može vam pomoći ventilator ili fen za kosu. Ipak, pripazite da izaberete hladan vazduh jer vrućina može prouzrokovati mehuriće i pucanje laka.

Ne grickajte nokte

Imate li ovu naviku možda će biti teško odviknuti se, ali ako želite da vaš lak što duže lepo izgleda, potrudite se da to ne činite, prenosi Ljepota&Zdravlje.ba.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram