Stilske tajne princeze Dajane za koje sigurno niste znali

princeza Dajana
Stil Lejdi Di i dan danas mnoge kopiraju, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako su od njene smrti prošle 24 godine, život princeza Dajane je i dalje tema koja svakodnevno ispunjava medijski prostor širom sveta, a mnoge žene i danas kopiraju njen stil oblačenja i šminkanja.

Princeza Dajana je do danas ostala jedna od najfotografiranijih žena svih vremena. Proučavanjem njenih fotografija pronađeno je pet zanimljivih modnih trikova koji su njen stil učinili jedinstvenim i nekonvencionalnim za članicu kraljevske porodice svog vremena.

Kraljevske tijare je stapala s kosom

Princeza Dajana morala je često nositi tijare što ju je podstaklo da smisli rešenje pomoću kog će one izgledati prirodno stopljene sa glavom. Naime, Dajana je koristila vrpce u bojama koje su odgovarale boji njene kose i omotavala je te vrpce oko dna svojih tijara. Trik je funkcionisao, a tijare na glavi su bile stabilnije.

Nosila je najlonke s dezenima

Dajana je često nosila najlonke koje su pristajale uz njenu odevnu kombinaciju, zbog čega je sigurno izgledala privlačnije. Ponekad je nosila i čarape s tankim izraženim crnim crtama na zadnjoj strani nogu koje su završavale malim razigranim vrpcama tik iznad njenih cipela.

Torbicama je prikrivala dekolte od paparaca

Budući da je bila jedna od najfotografiranijih osoba na svijetu, princeza nije željela nikakve neprijatne fotografije koje bi završile u novinama i časopisima koji su svakako o njoj svakodnevno pisali. Koristila je male torbice za pokrivanje izreza kada je nosila dekoltirane haljine, a one su čak dobile i naziv „torbe za dekolte“.

Rukavice je nosila vrlo retko

Lejdi Di se od ostalih članova kraljevske porodice razlikovala po mnogo čemu, a njena povezanost s „običnim ljudima“ i posvećenost humanitarnom radu je nešto po čemu je ostala jedinstvena do danas. Dajana je prekršila kraljevski protokol kada nije nosila rukavice dok je pozdravljala ljude. Volela je da razmenjuje ​​toplinu i energiju s ljudima pridržavajući ih i rukujući se s njima, pa je odbijala nositi rukavice zbog direktnijeg kontakta.

Obožavala je nakit koji je nosila na poseban način

Dajana je nosila prsten na malom prstu mnogo pre nego što je to postalo trend. Dugačak niz bisera koji se spuštao niz njezina gola leđa je nešto što je princeza prva iznela, a mnogi i danas tako nose bisere. Imala je i malu ogrlicu sa priveskom u obliku slova „D“ koju je često nosila, a što nije tipičan kraljevski nakit, prenosi Klix.ba.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram